Foto: F64

Latvijas basketbola komanda "Barons kvartāls" papildinājusi sastāvu ar centra spēlētāju Dāvi Rozīti, kurš pagājušajā gadā kļuva par valsts čempionu, bet šīs sezonas pirmo pusi pavadīja "Liepāja"/"Triobet" sastāvā.

"Tuvojoties sezonas otrajai pusei, sapratām, ka mums pietrūkst tieši gara auguma spēlētāji. Katrā komandā jābūt vismaz vienam spēlētājam, kurš ir krietni virs diviem metriem, bet mums līdz šim nebija, ko likt pretim konkurentiem," pastāstīja "Barons kvartāls" kluba valdes priekšsēdētājs Jānis Pormalis. "Apsvērām visādus variantus, bet esam vienojušies ar Liepāju."

"Mūsu treneris Mārtiņš Gulbis parādījis, ka māk dabūt maksimālu efektivitāti no gados jauniem spēlētājiem," stāstīja Pormalis.

Rozītis liepājnieku rindās šosezon "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) ietvaros 17 spēlēs izcēlās ar vidēji 11,2 punktiem un 8,4 bumbām zem groziem, bet "Triobet" Baltijas Basketbola līgā (BBL) viņa kontā bija vidēji 11,5 punkti un 6,9 atlēkušās bumbas.

Pēc pieciem Amerikas studentu basketbolā pavadītiem gadiem iepriekšējās divas sezonas 2,16 metrus garais Rozītis spēlēja "Valmiera"/ORDO komandā un šajā pavasarī palīdzēja tai tikt pie lielākā panākuma vēsturē, triumfējot nacionālajā čempionātā.

Aizvadītajā sezonā Cēsīs dzimušais Rozītis "Valmiera"/ORDO sastāvā LBL turnīrā aizvadīja 40 spēles, kurās vidēji guva 8,0 punktus un izcīnīja 4,9 bumbas zem groziem.

Viņš spēlējis dažādās Latvijas jaunatnes izlasēs un 2015.gadā pretendēja uz iekļūšanu Latvijas pieaugušo valstsvienības sastāvā.

Liepājnieki pērn LBL turnīrā guva ceturto vietu, bet šosezon spēlē daudz neveiksmīgāk. LBL ietvaros tā 17 mačos guvusi septiņus panākumus un ir septītajā pozīcijā uzreiz aiz "Barons kvartāls" komandas, kas tikusi pie septiņiem panākumiem 16 cīņās.

Tikmēr BBL ietvaros "Barons kvartāls" basketbolisti guvuši deviņus panākumus 11 mačos un jau garantējuši triumfu A grupā, bet "Liepāja"/"Triobet" šajā grupā ar četriem panākumiem 11 dueļos ir tikai piektajā pozīcijā.

Pormalis neizslēdza iespēju, ka "Barons kvartāls" varētu papildināt sastāvu ar vēl kādu spēlētāju. "Jāskatās, kas tirgū pieejams. Esam izskatījuši dažādus latviešu spēlētāju variantus, jo jūtam, ka, lai cīnītos par augstākajiem mērķiem, vēl kaut kas sastāvā pietrūkst. Līdz pāreju termiņa beigām vēl ir laiks, skatīsimies kādi esam ar Rozīti. Trenerim ir pāris ideju, skatīsimies vai ir adekvāts piedāvājums, ja parādās kādas basketbolists, kas mums der."

Pirms mēneša "Barons kvartāls" pārtrauca sadarbību ar latviešu basketbolistu Reini Strupovičs, kurš pašlaik jau pārstāv "Valka"/"Valga" rindas.

"Ir spēlētāji, kas iederas komandas modelī un ir tādi, kuri neiederas, nejūtas komfortabli. Šajā gadījumā nevienai no pusēm nebija komfortabla sajūta, tāpēc vienojāmies par līguma pārtraukšanu. Viņa statistika rāda, ka jaunā komanda ir pareizā izvēle," komentēja Pormalis.

Šajā trešdienā "Barons kvartāls" aizvadīs noslēdzošo spēli BBL pamatturnīrā. Pormalis komentēja, ka vienība vēlas sacensībās tikt pēc iespējas tālāk, tomēr tas ir grūti prognozējams.

"BBL formāts ir savdabīgs. Savā grupā jau esam uzvarējuši, jautājums, ko tas mums dos kopvērtējumā, jo tas nav no mums atkarīgs," teica Pormalis, atgādinot, ka pirms diviem gadiem rīdzinieki astotdaļfinālā vispirms ar 24 punktu pārsvaru pieveica regulārajā sezonā triumfējušo Utenas "Juventus" komandu, bet atbildes mačā piekāpās ar 26 punktiem. Toreiz gan tika baumots, ka šādu rezultātu atbildes spēlē Latvijas kluba basketbolisti panākuši negodīgā veidā.

"Uzvarētāja noteikšana divu spēļu summa ir interesants formāts, kur visu var izšķirt viena ļoti laba spēle un uzvarēt var jebkura komanda. Gribam cīnīties un parādīt, ka kaut ko varam," piebilda Pormalis.

Šosezon BBL pamatturnīrā spēlē 14 komandas, kas ir sadalītas divās grupās. Katras grupas četras labākās vienības automātiski kvalificēsies astotdaļfinālam, kurā spēkosies ar izliktajām komandām, kas startē Eirokausos. Tiesa, BBL turnīrā iesaistīsies vien tās izliktās dalībnieces, kurām neizdosies kvalificēties Eirokausu izslēgšanas sacensībām. Pretējā gadījumā astotdaļfinālā atbrīvosies vietas un tam kvalificēsies labākās no izslēgšanas turnīrā neiekļuvušajām BBL komandām.

Izslēgšanas turnīrā, tāpat kā iepriekšējās sezonās, katras kārtas uzvarētāji tiks noteikti divu spēļu summā - arī finālā un cīņā par bronzas godalgām.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!