Foto: Publicitātes foto

"Barons kvartāls" trešdien "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) mačā pārliecinoši savā laukumā ar 89:75 (26:19, 18:15, 28:16, 17:25) apspēlēja "Jelgavu".

Jau ar mača pirmajām minūtēm mājinieki kontrolēja dueļa gaitu, bet ceturtās ceturtdaļas ievadā pārsvars sasniedza pat 27 punktus (82:55). Līdz cīņas noslēgumam jelgavniekiem izdevās rezultāta starpību padarīt pieklājīgāku.

Uzvarētāju rindās ar 16 punktiem izcēlās Kārlis Apsītis, bet 15 punkti Salvja Mētras rēķinā.

Tikmēr jelgavnieku sastāvā rezultatīvākais ar 19 punktiem bija Edgars Čunda.

Čempionāta kopvērtējuma līdere ar 14 uzvarām 15 spēlēs ir "Ventspils" komanda, bet otro vietu ar sešām uzvarām septiņās aizvadītajās spēlēs ieņem "VEF Rīga", kurai ar 18 uzvarām 25 cīņās seko "Valmiera". Tālāk ar 17 un 15 panākumiem attiecīgi 25 un 24 spēlēs seko "Jēkabpils" un "Liepāja"/"Triobet".

Sestajā vietā atrodas "Jūrmala"/"Fēnikss", kurai 24 mačos ir 14 panākumi, 13 uzvaras 26 spēlēs ir "Barons kvartāls" komandai, bet astoņnieku ar astoņām uzvarām 23 cīņās noslēdz "Latvijas Universitāte". Devītie ar deviņiem panākumiem 26 cīņās ir "Saldus", "Jelgava" seko ar astoņām uzvarām 25 spēlēs, bet biznesa augstskola "Turība" 25 mačos iekrājusi septiņas uzvaras.

Tikmēr "LMT Basketbola akadēmija" jeb Latvijas U-18 izlases bāzes komanda cietusi neveiksmi visās 13 līdz šim aizvadītajās spēlēs, kas dod pēdējo, 12.vietu.

"VEF Rīga" LBL turnīrā ar desmit komandām šosezon spēlēs vien vienu apli izbraukumā, bet ar vicečempioniem "Ventspili" aizvadīs divas cīņas (kopā - 12 spēles). "Ventspils" ar visām komandām izspēlēs divus apļus (kopā - 22 spēles), Latvijas U-18 izlase ar visām komandām, izņemot "VEF Rīgu", izspēlēs divus apļus (kopā - 21 spēli). Savukārt pārējās deviņas komandas savā starpā spēlēs pa četrām reizēm (kopā - 37 spēles). Komandu vietas turnīra tabulā tiek noteiktas pēc izcīnīto uzvaru procenta.

Tikmēr izslēgšanas turnīrā saglabāsies pēdējo gadu ierastā sistēma, un tajā piedalīsies sešas komandas. Pirmās divas kārtas sērijas notiks līdz trim uzvarām, bet finālā komandas sacentīsies līdz četriem panākumiem.

Kā zināms, aizvadītās sezonas finālsērijā "VEF Rīga" uzvarēja "Ventspils" komandu ar rezultātu 4-1, valsts čempiona titulu izcīnot trešo reizi pēc kārtas.

    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!