Foto: DELFI

Saspringtu uzvaru "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) spēlē sestdien izcīnīja šosezon ievērojami pastiprinātā "Barons kvartāls" komanda, kas ar rezultātu 79:78 (25:17, 18:24, 22:18, 14:19) izbraukumā pieveica "Jelgavu".

Kopumā "Barons kvartāls" spēlētāji aizvadītajā mačā nedarbojās pārāk pārliecinoši, tomēr uzvaru viesiem pēdējās sekundēs nodrošināja Kristaps Valters, kurš realizēja divus no trim soda metieniem.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 22 punktiem, piecām atlēkušajām bumbām un piecām rezultatīvām piespēlēm bija tieši Valters, bet pa 16 punktiem iemeta Artūrs Bricis un Kaspars Kambala.

Savukārt jelgavniekiem ar 16 punktiem izcēlās talantīgais Dāvis Geks.

Zīmīgi, ka "Jelgavas" komandu šosezon vada bijušais "Barons kvartāls" galvenais treneris Mārtiņš Gulbis.

Citā mačā uzvaru izcīnīja iepriekšējās sezonas LBL pusfināliste "Jūrmala"/"Fēnikss", kas ar 71:63 (17:18, 19:12, 22:18, 13:15) savā laukumā pieveica "Valmieru".

Jūrmalniekiem ar 22 punktiem šoreiz palīdzēja Mārtiņš Laksa, bet ar 12 punktiem izcēlās Uģis Pinete, kuram ar desmit punktiem un astoņām rezultatīvām piespēlēm piebalsoja Edgars Jeromanovs.

Savukārt "Valmieras" sastāvā pa 11 punktiem guva Mārcis Vītols un Kristaps Dārgais, kurš arī izcīnīja septiņas bumbas zem groziem.

Dienas centrālajā mačā plkst.19.30 iepriekšējās sezonas bronzas medaļniece "Jēkabpils" sacentīsies ar "Liepāja"/"Triobet" komandu, kas šīs sezonas ievadā joprojām cīnās bez zaudējumiem.

Turnīra kopvērtējumā līderpozīciju ar sešām uzvarām sešās spēlēs ieņem "Liepāja"/"Triobet", bet bez zaudējumiem ir arī četras spēles aizvadījušie Latvijas čempioni "Ventspils" un vicečempioni "VEF Rīga", kas nospēlējuši divus mačus. Šiem klubiem ar trim panākumiem piecās cīņās seko "Jēkabpils" un "Barons kvartāls", bet pārējām komandām uzvaru un zaudējumu attiecība nav labāka par 50%.

Bez uzvarām turnīrā pašlaik cīnās "Latvijas Universitāte" un "Saldus", kas aizvadījušas attiecīgi piecas un četras spēles.

Kā ziņots, Latvijas U-18 izlases bāzes komanda, ko iepriekš sauca "LMT Basketbola akadēmija", jaunās sezonas LBL turnīrā plāno iesaistīties vien pēc Jaungada. Pašlaik komandai nav atrasts sponsors, bet ieplānoto divu apļu vietā tā no 2015.gada janvāra varētu sacensties tikai vienā aplī. Līdz šīs situācijas atrisinājumam LBL turnīrā turpinās spēlēt desmit komandas.

Regulārajā čempionātā "VEF Rīga" ar "Ventspili" aizvadīs divas spēles, bet ar visām pārējām komandām spēlēs vienu apli izbraukumā. "Ventspils" vienība ar visām komandām izspēlēs divus apļus, bet pārējās komandas savā starpā sacentīsies pa četrām reizēm. Vietu kārtību noteiks uzvarēto spēļu procents.

Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas komandas. Par trešo vietu cīņas ritēs līdz trim uzvarām, bet finālsērijā - līdz četrām.

Pagājušās sezonas "Aldaris" LBL finālā "Ventspils" ar 4-1 pārspēja "VEF Rīga", valsts čempionu titulu izcīnot pēc četru sezonu pārtraukuma un kopumā devīto reizi kluba pastāvēšanas vēsturē. Savukārt pie bronzas medaļām tika "Jēkabpils" basketbolisti, izcīnot pirmās godalgas kluba pastāvēšanas vēsturē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!