Foto: F64

"OlyBet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) spēlē svētdien "Barons kvartāls" ar rezultātu 98:79 (26:28, 19:16, 24:14, 29:21) viesos apspēlēja iespējamā spēļu sarunāšanas skandālā iekļuvušo robežpilsētu komandu "Valka"/"Valga".

Mača sākumā ilgstoši priekšā bija mājinieki un pēc puslaika "Barons kvartāls" pārsvars bija tikai punkts (45:44). Tomēr otrajā spēles daļā rīdzinieki lēnām ieguva pārsvaru un dueļa izskaņā vairs jautājumu par uzvarētāju nebija.

Uzvarētājiem 21 punktu iemeta Tailers Larsons, ar 17 punktiem un 14 bumbām zem groziem atzīmējās Dāvis Rozītis, bet attiecīgi 16 un 14 punktus sameta Dāvis Geks un Kristaps Mediss.

Savukārt apvienotajā Latvijas un Igaunijas komandā 15 punktus debijas mačā iemeta šonedēļ piesaistītais amerikānis Deandrē Matjē. Līdz šim vienībā bija tikai latviešu un igauņu spēlētāji.

Šīs nedēļas vidū Valkas novada domes priekšsēdētājs Vents Armands Krauklis sarunā ar aģentūru LETA atklāja, ka komanda "Valka"/"Valga" vērsusies policijā ar iesniegumu, jo tai radušās aizdomas par dažiem saviem spēlētājiem, ka tie piedalījušies spēļu rezultātu sarunāšanā. Tāpat Krauklis nenoliedza, ka šis bijis viens no iemesliem, kas licis no sastāva atbrīvot basketbolistu Artūru Brici.

Notikušais izsauca plašu ažiotāžu, vienības latviešu basketbolistiem paziņojumā noliedzot, ka viņi piedalījušies spēļu rezultātu sarunāšanā, bet to, ka aizdomas, iespējams, ir pamatotas nenoliedza arī bijušais vienības galvenais treneris Juris Umbraško, savukārt Krauklis vēlāk precizēja, ka vienības vadības aizdomas bijušas par vienīgo spēli, kurā arī konstatētas aizdomīgas likmju svārstības.

Robežpilsētas komanda šosezon LBL guvusi tikai trīs uzvaras un viena no tām ir tieši pret "Barons kvartāls", ko novembra vidū viesos uzveica ar 80:76. Apvienotā komanda kopš tā laika zaudējusi nu jau deviņās LBL spēlēs pēc kārtas.

Tikmēr "Barons kvartāls" vienība uzvarējusi jau četrās no iepriekšējām piecām LBL spēlēm un arvien vairāk nostiprinās kopvērtējuma sešiniekā.

LBL kopvērtējuma līderpozīcijā ar 20 uzvarām 22 mačos ir "Ventspils" komanda, kurai ar 11 uzvarām 13 spēlēs seko "VEF Rīga". Trešā ar 15 uzvarām 23 mačos ir pagājušās sezonas čempione "Valmiera"/ORDO, bet ar 12 panākumiem 23 cīņās seko "Jēkabpils".

Piektajā pozīcijā ar 11 uzvarām 21 mačā ir "Barons kvartāls", tai ar desmit panākumiem 23 dueļos seko "Liepāja"/"Triobet", bet septītā ar deviņām uzvarām 22 cīņās ir "Ogre"/"Kumho Tyre" komanda, aiz kuras atrodas "Jūrmala"/"Fēnikss", kas guvusi desmit uzvaras 25 mačos.

Vēl "Latvijas Universitāte" izcīnījusi piecas uzvaras 24 mačos, bet turnīra tabulu noslēdz "Valka"/"Valga", kas guvusi trīs uzvaras 16 spēlēs.

"VEF Rīga", kas spēlē arī VTB Vienotajā līgā, un "Valka"/"Valga", kas piedalās arī Igaunijas čempionātā, LBL pamatturnīrā spēlēs divus apļus, aizvadot pa 18 spēlēm katra, bet astoņas citas komandas - arī FIBA Čempionu līgas dalībniece "Ventspils" - savā starpā spēlēs četrus apļus, katrai no šīm komandām aizvadot pa 32 spēlēm.

LBL pamatturnīrs ilgs līdz aprīļa vidum. Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas labākās komandas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!