Foto: F64

Latvijas klubs "Barons kvartāls" piektdien Baltijas basketbola līgas (BBL) otrajā pusfināla spēlē ar rezultātu 80:110 (19:24, 14:26, 20:32, 27:28) izbraukumā piekāpās "Prienai" komandai no Lietuvas, neiekļūstot turnīra finālā

Atgādinām, ka pirmajā spēlē "Barons kvartāls" piedzīvoja zaudējumu ar 73:76 , bet divu spēļu summā viņi piekāpās ar rezultātu 153:186.

"Barons kvartāls" komandā ar 18 punktiem un 10 atlēkušajām bumbām izcēlās Tailers Keins, bet pa deviņiem punktiem guva Māris Gulbis un Ilmārs Bergmanis. Uzvarētājiem 20 punktus sameta Gintars Kadzjulis.

Spēles pirmajās divās minūtēs laukumā ritēja līdzīga spēkošanās (4:6), bet tad "Prienai" komanda veica izrāvienu, panākot rezultātu 17:6. Ceturtdaļas turpinājumā "Barons kvartāls" prata pietuvoties līdz piecu punktu deficītam, un pēc spēlētām desmit minūtēm rezultātus bija 19:24. Otro ceturtdaļu pārliecinoši iesāka lietuvieši, piecu minūšu laikā iekrājot 19 punktu pārsvaru (43:24). Spēles gaitu Rīgas komandai mainīt neizdevās, un pēc pirmā puslaika rezultāts bija 33:50.

Otrajā puslaikā aina laukumā nemainījās, un "Prienai" basketbolisti turpināja palielināt rezultāta pārsvaru, trešo ceturtdaļu noslēdzot būdami vadībā ar 82:53. Pēdējā ceturksnī "Barons kvartāls" laukumā laida tālākos rezervistus, un piedzīvoja zaudējumu ar rezultātu 80:110.

"Prienai" vienība BBL finālā spēkosies ar citu Latvijas komandu "Ventspils", kas savā pusfinālā pārspēja latvieša Armanda Šķēles pārstāvēto Tallinas "Kalev"/"Cramo".
Atgādinām, ka šajā sezonā BBL turnīrā nepiedalās spēcīgākais Latvijas klubs "VEF Rīga", kā arī Lietuvas vadošās komandas Kauņas "Žalgiris" un Viļņas "Lietuvos Rytas".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!