Foto: Publicitātes foto

Zaudējumu Baltijas Basketbola līgas (BBL) regulārā čempionāta cīņā trešdien piedzīvoja Latvijas klubs "Barons kvartāls", kas savā laukumā ar 75:81 (14:20, 24:12, 23:23, 14:26) piekāpās Lietuvas komandai Prienu "TonyBet"

Tādējādi Prienu klubs izcīnīja savu ceturto panākumu pēc kārtas, kamēr Latvijas vienībai šis bija otrais zaudējums pēdējos divos mačos.

Maču veiksmīgāk iesāka Lietuvas komandas basketbolisti, kuri pirmajās minūtēs trīs reizes izvirzījās vadībā, bet ceturtdaļas izskaņā ar sešiem punktiem pārsvaru palielināja "TonyBet" basketbolists Artūrs Valeika (14:20). Otrais ceturksnis iesākās daudz sīvāk, komandas cīnījās punkts punktā, tomēr īsā laikā "Barons kvartāls" basketbolisti guva vairākus bezatbildes punktus un mainīja situāciju uz tablo (30:24). Puslaika beigās pārsvars sasniedza jau deviņus punktus (38:29), tomēr pēdējās sekundēs viesi rezultātu nedaudz samazināja.

Otrajā puslaikā Rīgas klubs turpināja spēlēt rezultatīvi, kas ļāva sasniegt jau 14 punktu pārsvaru (50:36), taču trešās ceturtdaļas beigās Lietuvas vienībai izdevās samazināt deficītu līdz mīnus sešiem punktiem (55:61). Noslēdzošā spēles nogriežņa sākumā "Barons kvartāls" panāca deviņu punktu pārsvaru (68:59), taču turpinājumā "TonyBet" basketbolisti guva 13 punktus pēc kārtas, kas ļāva viesiem jau izvirzīties vadībā ar 74:68. Pēdējās minūtēs "Barons kvartāls" basketbolisti nespēja cīņu glābt, kas Prienu klubam deva ceturto panākumu pēc kārtas.

Jēkabs Rozītis Latvijas kluba labā guva 23 punktus un izcīnīja septiņas bumbas zem groziem. Savukārt ar 19 punktiem viesu rindās izcēlās Valeika, kura kontā arī desmit atlēkušās bumbas.

Savukārt citā C grupas cīņā kārtējo zaudējumu cieta Latvijas basketbolista Raita Grafa pārstāvētā un Sanda Buškevica trenētā Igaunijas vienība Valgas "Maks&Moorits", kas izbraukumā ar 76:96 (20:27, 15:27, 23:16, 18:26) piekāpās Utenas "Juventus" komandai no Lietuvas.

Grafs šoreiz laukumā aizvadīja 18 minūtes un 20 sekundes, kuru laikā guva četrus punktus, realizējot divus no trim izpildītajiem divpunktu metieniem. Tāpat viņš izcīnīja divas atlēkušās bumbas, cīņu noslēdzot ar pieciem efektivitātes koeficienta punktiem.

C apakšgrupas līdere ar desmit uzvarām desmit spēlēs ir Lietuvas vienība Pasvāles "Pieno žvaigzdes", kurā spēlē latvietis Ingus Bankevics, bet tai ar astoņiem panākumiem seko "TonyBet".

"Barons kvartāls" ar piecām uzvarām desmit spēlēs ieņem ceturto vietu, tai ar četriem panākumiem seko "Juventus" komanda, bet "Maks&Moorits" ar desmit zaudējumiem tikpat cīņās pārliecinoši ieņem pēdējo, septīto, pozīciju.

Šajā BBL sezonā piedalās 21 komanda - pa vienai no Zviedrijas un Somijas, divas no Kazahstānas, piecas no Latvijas, kā arī pa sešām no Lietuvas un Igaunijas.

Turnīra pirmajā posmā komandas sadalītas trīs grupās, pa septiņām vienībām katrā, klubiem aizvadot divu apļu turnīru. Abas Kazahstānas komandas šajā posmā visas spēles aizvada izbraukumā.

Pēc pirmā posma astotdaļfinālā iekļūs katras grupas spēcīgākās piecas komandas, kā arī labākā no sestajā pozīcijā palikušajām vienībām. Turpinājumā visās izslēgšanas turnīra kārtās, ieskaitot finālu, uzvarētājs tiks noteikts divu maču summā.

Kā ziņots, par pērnās sezonas BBL čempioniem kļuva "Ventspils" komanda, kļūstot par pirmo Latvijas komandu, kas ieguvusi titulu. Gan iepriekšējā, gan šajā sezonā turnīrā nestartē abi spēcīgākie Lietuvas klubi Kauņas "Žalgiris" un Viļņas "Lietuvos rytas", kā arī Latvijas čempioni "VEF Rīga".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!