Latvijas komandas "Barons kvartāls" un "Liepāja"/"Triobet" trešdien savā laukumā cieta zaudējumus "Triobet" Baltijas Basketbola līgas (BBL) spēlēs.

"Barons kvartāls" pagarinājumā ar rezultātu 80:86 (13:13, 21:26, 17:17, 21:16, 8:14) atzina Igaunijas kluba Raplas "Avis" pārākumu, piedzīvojot šīs sezonas pirmo zaudējumu BBL turnīrā. Savukārt liepājnieki savā laukumā ar rezultātu 65:94 (22:30, 15:21, 15:22, 13:21) piekāpās Lietuvas vienībai Ķēdaiņu "Ņevežis", tādējādi pārtraucot piecu uzvaru sēriju.

Rīgā notikušajā mačā mājiniekiem rezultatīvākie bija Kristaps Mediss un Deniss Krestiņins, kuri iemeta 14 punktus, bet lietuvietim arī 13 bumbas zem groziem. Tikmēr 13 punktus iemeta Dāvis Zonne, kamēr pa 12 punktiem Dāvja Geka un Andra Epnera kontā. Savukārt Igaunijas vienībā ar 23 punktiem un 12 atlēkušajām bumbām izcēlās nīderlandietis Tomass van der Marss.

Spēles sākums aizritēja līdzīgi nevienai no komandām pirmajā ceturksnī neiegūstot izteiktu pārsvaru, tomēr otrajā ceturtdaļā viesi veica izrāvienu 11:0, kas ļāva panākt vadību ar 24:15. Ceturkšņa beigās "Barons kvartāls" basketbolisti nedaudz atspēlējās, pietuvojoties līdz mīnus pieciem punktiem (34:39). Ceturtās ceturtdaļas pirmajās minūtēs komandas šķīra vairs tikai trīs punkti (56:59), bet savus pretiniekus rīdzinieki noķēra tikai pamatlaika beigās, kad Mediss desmit sekundes pirms finālsvilpes izlīdzināja spēles rezultātu (72:72).

Tiesa, pagarinājumā rīdzinieki pirmās trīs minūtes nespēja gūt punktus, kas "Avis" basketbolistiem ļāva panākt 79:72. Turpinājumā "Barons kvartāls" sāka iedzīt savus pretiniekus, bet 23 sekundes pirms pirmā pagarinājuma beigām Zonne ar "trejaci" panāca 78:81. Tomēr atlikušajā laikā mājinieki nespēja atspēlēt trīs punktus, ciešot zaudējumu ar 80:86.

Divkārtējie Latvijas čempioni "Barons kvartāls" līdz šodienai bija viena no divām vienībām, kas šosezon BBL bija bez zaudējumiem. Vispirms tika pieveikti liepājnieki, bet pirms nedēļas apspēlēta arī "Ņevežis" vienība. Savukārt LBL mačā nedēļas nogalē Rīgas komanda ar 66:62 pārsteidzoši pieveica "Ventspils" basketbolistus.

"Avis" komanda BBL sezonu iesāka veiksmīgi, uzvarot pirmajos divos mačos, bet pirms nedēļas ar 54:78 kapitulēja "Liepāja"/"Triobet". Arī Igaunijas čempionātu tā sākusi sekmīgi un šobrīd ar trijām uzvarām četros mačos atrodama kopvērtējuma ceturtajā pozīcijā.

Tikmēr Liepājā notikušajā spēlē mājiniekiem rezultatīvākais bija Dāvis Rozītis, kurš iemeta 15 punktus un savāca septiņas bumbas zem groziem, pa 12 punktiem Artūra Ausēja un Latīfa Makmalana kontā, bet desmit punktus iemeta Raiens Kuks. Tikmēr pretiniekiem ar 23 punktiem atzīmējās Pauļus Petrilevičs

Spēles pirmās minūtes vēju pilsētas basketbolisti spēja izrādīt pretestību saviem pretiniekiem, kuri rezultatīvo pirmo ceturksni noslēdza ar 30:22 savā labā. Nākamajās trīs ceturtdaļās "Ņevežis" vēl vairāk palielināja savu pārsvaru, un liepājnieki cieta zaudējumu ar rezultātu 65:94.

"Liepāja"/"Triobet" komanda visos turnīros bija guvusi piecas uzvaras pēc kārtas - 12.oktobrī tā BBL sezonas pirmajā mačā zaudēja pretiniekiem no "Barons kvartāls" vienības, bet pēc tam uzvarēts divās Baltijas līgas spēlēs, kā arī trijos mačos "Olybet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) ietvaros. Savā iepriekšējā spēlē tā nedēļas nogalē LBL ar 69:67 apspēlēja Latvijas čempioni "Valmiera"/ORDO.

Tikmēr "Ņevežis" vienība BBL sezonu sāka ar uzvaru pār Igaunijas komandu "Port of Parnu", bet turpinājumā zaudēts "Avis" un "Barons kvartāls" komandām. Ar rīdziniekiem "Ņevežis" sacentās pirms nedēļas un piekāpās ar 84:95.

Savukārt nacionālajās meistarsacīkstēs, kur jau aizvadītas deviņas kārtas, Ķēdaiņu vienība ar četriem panākumiem ir septītajā pozīcijā starp desmit komandām. Pagājušajā nedēļas nogalē tā ar 68:81 piekāpās ULEB Eirolīgas vienībai Kauņas "Žalgiris".

BBL kopvērtējumā A apakšgrupā "Avis" kontā ir trīs uzvaras četrās spēlēs, bet "Barons kvartāls" tikuši pie diviem panākumiem trīs mačos. Pa divām uzvarām četros mačos ir "Liepāja"/"Triobet" un "Ņevežis" kontā, bet vienu uzvaru divos mačos ir guvusi "Jūrmala"/"Fēnikss" vienība. Tikmēr bez uzvarām ir "Port of Parnu", bet Kazahstānas klubs Atirau "Barsi" turnīrā iesaistīsies vien decembrī.

Savukārt B apakšgrupā līdere ar četrām uzvarām tikpat mačos ir Lietuvas vienība "Pieno žvaigždes", kurai ar trim panākumiem četros mačos seko "Jēkabpils" un "Ogre"/"Kumho Tyre" komandas, bet "Valmiera"/ORDO ar divām uzvarām trijās spēlēs atrodama ceturtajā pozīcijā. Viena uzvara ir TTU vienībai, bet Mogiļevas "Borisfen" un Rakveres "Tarvas" basketbolisti zaudējuši attiecīgi trijās un četrās spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!