Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Uzvaras "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) spēlēs ceturtdien izcīnīja "Barons kvartāls" un "Liepāja"/"Triobet" komandas.

Divkārtējā valsts čempionvienība "Barons kvartāls" ar rezultātu 83:57 (20:13, 23:17, 19:13, 21:14) savā laukumā pārliecinoši pieveica Latvijas U-18 valstsvienību, tiekot pie pirmā panākuma šosezon.

Uzvarētājiem pārliecinoši rezultatīvākais ar 25 gūtajiem punktiem bija Māris Gulbis, bet 13 punktus guva Aigars Šķēle.

Savukārt U-18 izlasei ar 13 punktiem palīdzēja Dāvis Geks.

Tikmēr pagājušās sezonas "mazā fināla" atkārtojumā "Liepāja"/"Triobet" ar 68:59 (17:23, 17:10, 18:18, 16:8) savā laukumā pieveica "Latvijas Universitātes" (LU) komandu.

Vēl pēdējās minūtes sākumā liepājnieki atradās vadībā vien ar 60:58, tomēr atlikušajā laikā mājinieki nocīnījās daudz pārliecinošāk.

Uzvarētājiem ar 17 punktiem izcēlās Toms Leiteris, bet Artis Ate guva 15 punktus un izcīnīja desmit bumbas zem groziem. Savukārt LU rindās ar 21 punktu izcēlās Harijs Rubenis, bet 13 punkti bija Mārča Vītola rēķinā.

Šosezon LBL pirmajā divīzijā cīnās 11 komandas. Turnīrā atkal startē 2008. un 2010.gada Latvijas čempionvienība "Barons kvartāls", kas ir pagājušās sezonas LBL otrās divīzijas spēcīgākais klubs un šajā sezonā atgriezies augstākajā līgā.

Kopvērtējumā pašlaik bez zaudējumiem cīnās vienīgi abas potenciālās favorītes "VEF Rīga" un "Ventspils", kas aizvadījušas attiecīgi trīs un divas cīņas. Tām ar trim uzvarām četros mačos seko "Jūrmala"/"Fēnikss". "Valmiera" un "Liepāja"/"Triobet" izcīnījušas divas uzvaras trijās cīņās, bet LU kontā ir trīs panākumi piecās cīņās.

Pie viena panākuma trijās cīņās tikušas "Jelgavas" un "Barons kvartāls" vienības, devītajā pozīcijā ir "Jēkabpils", kas izcīnījusi vienu uzvaru četrās cīņās, bet bez panākumiem joprojām spēlē U-18 izlase un biznesa augstskola "Turība".

Regulārajā čempionātā pagājušās sezonas divas spēcīgākās komandas "VEF Rīga" un "Ventspils", kā arī Latvijas U-18 izlase ar visām komandām spēlēs divus apļus, bet pārējās komandas savā starpā izspēlēs vēl divus apļus.

Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas komandas, kur ceturtdaļfinālā sērijā līdz divām uzvarām sacentīsies 3.-6.vietas ieguvēji, bet pusfinālā dalību izslēgšanas cīņās sāks divas labākās regulārā čempionāta komandas, arī aizvadot sērijas līdz divām uzvarām. Sērija par trešo vietu noritēs līdz trim uzvarām, bet finālsērija - līdz četrām uzvarām.

Jau vēstīts, ka pagājušās sezonas LBL pirmās divīzijas finālsērijā "VEF Rīga" otro reizi pēc kārtas spēkojās ar "Ventspils" komandu, sērijā līdz četrām uzvarām triumfējot ar rezultātu 4-1.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!