Foto: Ģirts Gertsons; liepajaslauvas.lv

Atspēlēšanos otrajā puslaikā otrajā "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta spēlē pēc kārtas sestdien veica "Barons kvartāls" komanda, tomēr ar 84:90 (17:27, 24:25, 25:9, 18:29) izbraukumā piekāpās "Liepāja"/"Triobet" spēlētājiem.

Tāpat sestdien uzvaras citās spēlēs izcīnīja "Jūrmala"/"Fēnikss" un kopvērtējuma līdere "Ventspils", kas sagādāja kārtējo zaudējumu pagājušās sezonas čempionei "Valmiera"/ORDO.

Mačā Liepājā pēc puslaika viesi zaudēja ar 41:52, bet vēl trešās ceturtdaļas vidū bija iedzinējos ar 51:59, tomēr guva nākamos 13 punktus un pārņēma vadību. Ceturtās ceturtdaļas sākumā Liepājas vienība ātri atguva līderu godu, tomēr līdz pat izskaņai duelis turpinājās saspringti. Vēl 21 sekundi līdz dueļa beigām lietuvietis Taurs Jogela ļāva Rīgas komandai pietuvoties līdz 82:85, tomēr brīdi vēlāk viņš nopelnīja tehnisko piezīmi un duelis bija izšķirts.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 17 punktiem bija Raiens Kuks, bet 16 punkti un astoņas rezultatīvas piespēles bija Latīfam Makmalanam.

Savukārt "Barons kvartāls" sastāvā Jogela guva 23 punktus, izcīnīja septiņas bumbas zem groziem un izprovocēja astoņus pārkāpumus, bet 19 punktus sameta Dāvis Geks.

"Barons kvartāls" līdzīgi zaudēja otrajā mačā pēc kārtas, jo trešdien spēja atspēlēt 20 punktu deficītu pret valsts vicečempioniem "VEF Rīga", tomēr piekāpās saspringtā dueļa izskaņā.

Pagājušās sezonas pusfinālisti no Liepājas šo sezonu iesāka ļoti neveiksmīgi, zaudējot pirmajās četrās LBL spēlēs, tomēr tagad gūts otrais panākums pēc kārtas. Pirms desmit dienām abas vienības savā starpā tikās "Triobet" Baltijas Basketbola līgas (BBL) spēlē, kad "Barons kvartāls" uzvarēja ar 75:70.

Tāpat sestdien "Jūrmala"/"Fēnikss" ar rezultātu 71:59 (21:17, 14:9, 15:17, 21:16) viesos apspēlēja "Ogre"/"Kumho Tyre" basketbolistus, kurus neglāba pat 15 gūtie punkti no Latvijas izlases uzbrucēja Kaspara Bērziņa.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 17 punktiem bija Uģis Pinete, kuram ar 14 punktiem un astoņām bumbām zem groziem piebalsoja Artūrs Dušelis, bet ar 11 punktiem un 13 atlēkušajām bumbām izcēlās Artūrs Strēlnieks.

Savukārt ogrēniešu sastāvā tieši Bērziņš, kurš spēlēja vien 18 minūtes, kļuva par rezultatīvāko spēlētāju, savācot arī sešas bumbas zem groziem un izprovocējot sešus pārkāpumus. Savukārt ar 12 punktiem izcēlās Gints Antrops.

Šajā cīņā Jūrmalas komanda pārtrauca neveiksmju sēriju - tā bija zaudējusi četrās LBL spēlēs pēc kārtas, bet piekto reizi pēc kārtas pretinieku pārākums tika atzīts šonedēļ, kad kūrortpilsētas basketbolisti BBL mačā ar 76:81 piekāpās "Liepāja"/"Triobet".

Abas komandas jau šosezon reizi jau bija tikušās, kad 5.oktobrī Jūrmalā ar 88:77 uzvarēja "Ogre"/"Kumho Tyre", sākot pretinieku neveiksmju sēriju.

Savukārt "Ventspils" viesos droši ar 94:79 (26:19, 29:13, 25:28, 14:19) apspēlēja "Valmiera"/ORDO un septītajā turnīra spēlē guva septīto uzvaru.

Jau pēc pirmā puslaika viesiem bija 23 punktu pārsvars - 55:32. Ceturtās ceturtdaļas pirmajā pusē valmierieši pamanījās iemest desmit punktus pēc kārtas un pietuvoties līdz 70:82, tomēr tā arī bija pēdējā intriga spēlē.

Uzvarētājiem ar 17 punktiem izcēlās Folerins Kempbels, 14 punktus sameta Ronalds Zaķis, bet kopā vismaz desmit punktus guva seši ventspilnieki.

Tikmēr "Valmiera"/ORDO rindās ar 21 punktu atzīmējās Jānis Kaufmanis, bet pa 15 punktiem sameta Mārtiņš Laksa un amerikāņu aizsargs Demjers Pitss.

Pitsam, kurš iepriekšējā sezonā pārstāvēja ventspilnieku krāsas, šī bija pirmā spēle Valmieras vienībā.

LBL kopvērtējumā vadībā ar septiņām uzvarām tikpat spēlēs ir "Ventspils", bet "VEF Rīga" ir četri panākumi četros mačos. Pēc sestdienas spēlē trešajā vietā ar divām uzvarām četros mačos izvirzījusies "Jēkabpils", kurai ar trim uzvarām septiņās spēlēs seko "Barons kvartāls" un "Jūrmala"/"Fēnikss" komandas, bet "Valmiera"/ORDO ar diviem panākumiem piecos mačos ir sestā.

Viens panākums trīs mačos ir "Valkas"/"Valgas" vienībai, "Liepāja"/"Triobet" un "Ogre"/"Kumho Tyre" guvušas pa divām uzvarām sešās cīņās, bet "Latvijas Universitāte" zaudējusi visos trijos mačos.

Jaunajā sezonā LBL čempionāts ieguvis sporta bāra "Olybet" vārdu, turklāt turnīrs tiek aizvadīts ar jaunām "Molten" ražojuma bumbām, kā arī pašlaik tiek veidots jauns ceļojošais čempionu kauss, kas tiks izmantots daudzus gadus. Līdzšinējā trofeja dosies uz basketbola muzeju sporta namā "Daugava".

LBL spēles šosezon trešdienās un sestdienās pārraida "Lattelecom" televīzijas kanāls "Best4Sport".

Turnīrā startē desmit komandas, kas ir par vienu mazāk nekā pērn, jo dalībnieku vidū vairs nav "Jelgavas" kluba.

"VEF Rīga", kas spēlēs arī VTB Vienotajā līgā, un "Valka"/"Valga", kas piedalīsies arī Igaunijas čempionātā, LBL pamatturnīrā spēlēs divus apļus, aizvadot pa 18 spēlēm katra, bet astoņas citas komandas - arī FIBA Čempionu līgas dalībniece "Ventspils" - savā starpā spēlēs četrus apļus, katrai no šīm komandām aizvadot pa 32 spēlēm.

LBL pamatturnīrs ilgs līdz aprīļa vidum. Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas komandas, bet Latvijas čempioni tiks uzzināti ne vēlāk kā līdz maija beigām.

LBL čempionātā valsts labākās vīriešu basketbola komandas piedalās kopš 1992.gada. Aizvadītajās 25 sezonās deviņas reizes čempionu titulu izcīnījusi "Ventspils", astoņas reizes "Brocēni", četras "VEF Rīga", divas "Barons", pa vienai "ASK Rīga" un "Valmiera"/ORDO.

Aizvadītajā sezonā "Valmiera"/ORDO finālsērijā sīvā cīņā ar 4-3 uzvarēja un no valsts čempionu troņa gāza "VEF Rīga" komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!