Foto: F64

Latvijas komanda "Barons"/LDz "Triobet" Baltijas Basketbola līgas (BBL) regulārā čempionāta mačā savā laukumā svētdien ar 70:77 (18:20, 17:15, 16:20, 19:22) piekāpās Panevēžas "Lietkabelis" vienībai no Lietuvas, ko pārstāv latvietis Akselis Vairogs

"Barons"/LDz rindās ar 32 punktiem izcēlās amerikānis Klifs Kolimons, kamēr 13 punktus sameta Džeisons Kalists.

Tikmēr viesu komandas labā 16 punktus guva Valds Vasilis, bet par diviem punktiem mazāk Miljanam Pavkovičam.

Mača laikā nevienai no komandām būtisku pārsvaru iegūt neizdevās un rezultāta tablo piecas minūtes pirms pamatlaika beigām vēstīja neizšķirtu 60:60. Tomēr ceturtās ceturtdaļas otro pusi veiksmīgāk aizvadīja viesi, kuri izcīnīja uzvaru.

"Lietkabelis" komanda ar astoņām uzvarām deviņās spēlēs ir pašreizējā A apakšgrupas līdere, turklāt guvusi uzvaras jau sešās spēlēs pēc kārtas. Tikmēr "Barons"/LDz šobrīd atrodas uz četru zaudējumu takas, kas viņiem ar vienu uzvaru astoņās cīņās liek atrasties šīs grupas lejasgalā.

"Lietkabelis" vienību pārstāvošais Vairogs jau kādu laiku atkopjas no rokas lūzuma, bet laukumā pret "Barons"/LDz viņš nedevās.

A apakšgrupā otro vietu tikmēr ieņem "Valmiera"/ORDO, kas guvusi sešus panākumus septiņos mačos.

Tikmēr B apakšgrupā līdere ar astoņām uzvarām tikpat mačos ir Lietuvas klubs Prieņu-Birštonas "Vytautas", kam ar pieciem panākumiem seko "Liepāja"/"Triobet". Četri panākumi un ceturtā vieta ir "Jēkabpilij", kamēr "Jūrmala"/"Fēnikss" ar trim uzvarām deviņos mačos ieņem sesto pozīciju.

Šajā BBL sezonā piedalās 14 komandas no četrām valstīm, kas sadalītas divās apakšgrupās, pa septiņām vienībām katrā. Kazahstānas komanda Atirau "Barsi" regulārās sezonas visus mačus aizvadīs izbraukumā.

Izslēgšanas turnīram kvalificēsies abu grupu piecas labākās komandas, kā arī labākā no sestās vietas ieguvējām. Savukārt citām vienībām būs iespēja piedalīties izslēgšanas turnīrā, ja tajā iesaistīsies mazāk par piecām komandām no FIBA Eiropas kausa.

Izslēgšanas turnīrā ar pirmajiem numuriem tiks izliktas tieši vienības no Eirokausiem - čempione "Šiauliai" (Lietuva) būs izlikta ar pirmo numuru, otrais tiks Latvijas vicečempionei "Ventspils", bet attiecīgi trešais, ceturtais un piektais numurs gaida Utenas "Juventus" (Lietuva), Tartu TU/"Rock" (Igaunija) un Pasvāles "Pieno žvaigzdes" (Lietuva).

Iepriekšējā sezonā par BBL čempioni tika kronēta "Šiauliai", kas finālā divu spēļu summā pieveica "Ventspili".

Aizvadītajā sezonā BBL pamatturnīrā piedalījās 22 komandas no piecām valstīm.

Jaunajā sezonā BBL ieguvusi jaunu titulsponsoru - bukmeikeru uzņēmumu "Triobet", kas līgu atbalstīs turpmākos trīs gadus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!