Foto: Lāsma Irša/facebook.com/JekabpilsBK/
Basketbola klubs "Jēkabpils" tuvāko divu sezonu laikā negrasās startēt valsts spēcīgākajā čempionātā, tā vietā izvēloties spēlēt Latvijas Basketbola līgas otrajā divīzijā (LBL 2), sacīja komandas direktors Juris Kalniņš.

Kā vēstīts, šomēnes tika panākta principiāla vienošanās par apvienotās Latvijas un Igaunijas vīriešu basketbola līgas izveidi. Čempionāta rīkotāji iecerējuši, ka no katras valsts piedalīsies astoņas komandas, kuras iepriekšējā sezonā startēja valstu augstākajās līgās.

Jau pagājušajā nedēļā mediji vēstīja, ka "Jēkabpils" nākamajā sezonā, visticamāk, nespēlēs valsts spēcīgākajā čempionātā, līdz ar to Sēlijas klubs nepiedalītos arī apvienotajā čempionātā.

Kā aģentūrai LETA atklāja Kalniņš, piektdien tiekoties ar Jēkabpils domes priekšsēdētāju Raivi Ragaini, sperts pozitīvs solis uz priekšu, lai izveidotu spēcīgu vietējo komandu, kas spēlētu LBL 2 bez ambīcijām tuvāko sezonu laikā startēs valsts spēcīgākajā čempionātā.

"Komanda, visticamāk, startēs LBL2. Jēkabpilī mainās sporta struktūra, līdz ar to šobrīd pilsētā nav vietas profesionālajam sportam. Arī volejbolam neklāsies viegli, bet basketbols bija finansiāli sāpīgākais pasākums," stāstīja Kalniņš.

Jēkabpils pašvaldība šobrīd nevar atvēlēt tik lielu finansējumu basketbola klubam, lai tas varētu startēt Latvijas augstākajā līgā.

"Tajā pat laikā ir vēlme saglabāt basketbola klubu un tā zīmolu. Domāju, ka ar manu palīdzību un domes līdzfinansējumu izdosies izveidot pilsētai patīkamu komandu un piepildīt sporta nama tribīnes. Komandas sastāvs pamatā būs no jēkabpiliešiem. Nākamajos divos gados ir plānots piedalīties LBL 2, tajā pat laikā uzturot komandā augstu organizācijas un sportisko līmeni. Varbūt piesaistīsim kādu treneri, kurš strādās ar jauniešiem," skaidroja Kalniņš.

"Jēkabpils" aizvadītajā LBL sezonā regulārajā čempionātā 29 spēlēs izcīnīja astoņas uzvaras, par mata tiesu neiekļūstot izslēgšanas turnīrā.

Basketbola klubs "Jēkabpils" dibināts 2012.gadā un iemantojis vietējās publikas atzinību. 2014. un 2015.gadā "Jēkabpils" komanda izcīnīja Latvijas čempionāta bronzas medaļas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!