Ventspils brīvostas pārvaldes valde 21. februāra sēdē lēmusi noslēgt līgumu par reklāmas aktivitātēm ar basketbola klubu "Ventspils", portālam "Delfi" atklāja brīvostas pārvaldes sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Ieviņa.

Ventspils brīvostas līgumsaistības ar klubu paredz sadarbību līdz 30. jūnijam, bet atbalsta summa ir 297 520 eiro pēc nodokļiem.

Kluba valdes loceklis Ralfs Pleinics sarunā ar portālu "Delfi" vēl saglabāja piesardzību, norādot, ka gūtais atbalsts ir vien īstermiņa risinājums. "Ventspils" vienības funkcionārs līgumu sarunas brīdī nebija pārlasījis, tomēr arī minēja varbūtību, ka līguma izpilde varētu būt atkarīga no brīvostas ekonomiskās situācijas. Jau ziņots, ka Ventspils osta janvārī pārkrāvusi par 42,8% mazāk kravu nekā pērn.

Pleinics turklāt atgādināja, ka pirms Ventspils brīvostas vadības maiņas 2020. gadam paredzētajā budžetā tika ieplānots lielāks "Ventspils" kluba atbalsts.

Komandas vadība bija gatava nākamās nedēļas pirmdienā lemt par spēlētāju atbrīvošanu, ko pamudinātu ar februāri aizvērtais Starptautiskās basketbola federācijas (FIBA) pāreju logs, atzina Pleinics.

Jau ziņots, ka basketbola kluba "Ventspils" nākotne bija ievērojami atkarīga no vienības ģenerālsponsora atbalsta. Pēdējos gadus atbalsts basketbola klubam no brīvostas pārvaldes bija 438 244 eiro gadā.

Ventspils brīvostas pārvaldē pēc tās bijušajam valdes priekšsēdētājam Aivaram Lembergam piemērotajām sankcijām mainījās vadība, kura vēlējās pārskatīt jautājumu par nākotnes izdevumiem, tai skaitā reklāmas līgumiem ar sporta klubiem. Sākotnēji valdes pārstāvji apgalvoja, ka lēmums tiks pieņemts 17. janvāra valdes sēdē, kā arī sagaidīja atbalsta samazināšanos. Taču vēlāk jau valdes priekšsēdētāja Inguna Strautmane portālam "Delfi" atzina, ka jautājuma izskatīšana varētu notiek vien aprīlī.

Plašāku uzmanību jautājumam ceturtdien pievērsa bijušā "Ventspils" kluba pārstāvja Mārtiņa Meiera, kā arī pašreizējo kluba un Latvijas basketbola izlases spēlētāju Klāva Čavara, Māra Gulbja un Mārča Vītola aģents Raivis Ušackis, kurš atklātā vēstulē uzrunāja Latvijas Republikas Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu un tieslietu ministru Jānis Bordānu.

Basketbola klubs "Ventspils" bijusi panākumiem bagātākā Latvijas vīriešu basketbola komanda kopš neatkarības atgūšanas. 1994. gadā dibinātā vienība desmit reizes triumfējusi Latvijas Basketbola līgā (LBL), kā arī kopš 1997. gada pārstāvējusi Latviju starptautiskās sacensībās. Komandā spēlējuši liela daļa Latvijas izlases basketbolistu, kā arī tajā svarīgu soli karjeras attīstībā spēruši pašreizējie valstsvienības spēlētāji kā Jānis Strēlnieks, Jānis Timma, Rihards Lomažs un citi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!