Foto: FIBA
Titulētākā Latvijas basketbola komanda "Ventspils" koronavīrusa Covid-19 radīto seku dēļ nākamsezon būs spiesta iztikt bez dalības Eirokausos, vēsta laikraksts "Latvijas Avīze".

Kā sarunā ar laikrakstu atklāja kluba valdes loceklis Ralfs Pleinics, komanda nākamsezon nespēlēs Eirokausos, bet sastāvā gaidāmas jaunas sejas.

Pēc ārkārtas stāvokļa ieviešanas, kas notika marta vidū, Kurzemes klubs bija spiests lauzt līgumus ar visiem spēlētājiem, kuri vēl nav saņēmuši līgumā paredzēto summu. Pleinics norādīja, ka parādi tiks dzēsti.

Kluba finansiālo situāciju neuzlabo arī ģenerālsponsora "Ventpils Brīvostas" atbalsts, ar kuru februārī tika noslēgts reklāmas līgumus par 297 520 eiro. Šī summa gan ir par aptuveni 150 000 eiro mazāka nekā iepriekšējā sezonā.

"Nākotnē budžetu sagaida smaga situācija. Joprojām aktuāls jautājums par "Ventspils Brīvostu" – it kā līgums parakstīts, bet nekāda darbība nenotiek un izskatās, ka tas nematerializējies arī tiks izbeigts," skaidro Pleinics.

""Ventspils" ir lielu pārmaiņu un izaicinājumu priekšā. Domāju, ka Eiropas kausos nestartēsim, jo nez vai tam atradīsim liekus vismaz 150 tūkstošus. Mēģināsim cienīgi spēlēt reģionālā turnīrā."

Pleinics norādīja, ka sastāva aprises vēl ir neskaidras, taču paredzams, ka Kurzemes komandā nākamsezon vairāk iespējas būs tieši studentiem.

"Domāju, ka mums sastāvā nebūs neviena tāda, kurš iepriekš astoņas stundas ir pavadījis birojā. Iespējams, ka daļa no sastāva būs studenti," prognozēja valdes loceklis. "Visiem spēlētājiem vai vismaz aģentiem esam teikuši, ka teorētiski gribētu turpināt sadarbību."

Gala izvēle gan būs spēlētāju rokās, jo aizvien nav paredzams, cik ļoti koronavīrusa Covid-19 radītā situācija "satricinās" basketbola tirgu.

Ventspilnieki pagājušajā sezonā Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eiropas kausā aizkļuva līdz ceturtdaļfinālam, kurā ar 77:78 un 90:112 piekāpās Stambulas komandai "Bahčešehir College".

Latvijas-Igaunijas apvienotajā čempionātā (LIBL) komanda izcīnīja trešo vietu, šādu pašu pozīciju iegūstot arī Latvijas Basketbola līgā (LBL), kurā galējais vietu sadalījums tika noteikts pēc rezultātiem LIBL.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!