Basketbola klubs "Ventspils" turpina komplektāciju pirms 2019./2020. gada sezona, vienojoties ar pērn Lielbritānijas basketbola līgā (BBL) spēlējušo saspēles vadītāju Vesu Vašpunu, vēsta klubs.

Basketbolists savu pirmo Amerikas Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) sezonu pavadīja Tenesī Universitātē, bet pēc tam pārgāja uz Ziemeļaiovas Universitāti, kur nospēlēja vēl trīs gadus.

Vašpuns savā pēdējā koledžas sezonā vidēji spēlē guva 14,2 punktus un atdeva 5,3 rezultatīvas piespēles. Aizsargs universitātes pārstāvētās "Missouri Valley" konferences finālturnīra finālā pret Evansvilas Universitāti tieši ar sirēnu realizēja pustālo metienu, nodrošinot komandai uzvaru un universitātei vietu visas NCAA "Marta trakuma" izslēgšanas spēlēs.

Amerikānis tika arī iekļauts 2015./2016. gada sezonas "Missouri Valley" konferences otrajā simboliskajā piecniekā.

Pēc skolas absolvēšanas 26 gadus vecais basketbolists pievienojās Ludvigsburgas "MHP Riesen" vienībai, ar kuru basketbola klubs "Ventspils" iepriekšējos divus gadus ticies FIBA Čempionu līgas grupu turnīrā. Vašpuns vācu kluba labā vidēji 15 spēlēs guva 6,9 punktus un atdeva 3,3 rezultatīvas piespēles, bet sezonas laikā abas puses pārtrauca sadarbību.

1,85 metrus garais basketbolists karjeras laikā pārstāvējis Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubu Losandželosas "Clippers" un Memfisas "Grizzlies" vasaras līgas komandas, kā arī divas sezonas pavadījis Minesotas "Timberwolves" fārmklubā G-Līgā, kur Vašpuna kontā Aiovas kluba labā caurmērā mačā sakrāti 6,6 punkti un 2,8 rezultatīvas piespēles.

Pagājušajā sezonā Vašpuns divas spēles aizvadīja Meksikā, bet pēc tam gadu noslēdza "London City Royals" vienībā, kuras labā amerikānis vidēji spēlē guva 16,5 punktus un atdeva 4,1 rezultatīvas piespēles.

"Vess ir pēdējais papildinājums mūsu komandas “arējā” līnijā," atzina "Ventspils" kluba ģenerālmenedžeris Ralfs Pleinics. "Vismaz pašlaik nevienu spēlētāju papildus šajās pozīcijās neplānojam. Atlētisks un individuāli spēcīgs basketbolists, kurš var spēlēt abās aizsargu pozīcijās. Ceram uz viņa pienesumu kā uzbrukumā, tā arī aizsardzībā."

Basketbola klubs "Ventspils" šobrīd gandrīz pabeidzis komandas komplektāciju 2019./2020. gada sezonai.

Šobrīd komandas sastāvu veido Mārcis Vītols, Artūrs Grīnbergs, Kristaps Ķilps, Dāvids Vīksne, Jānis Bērziņš, Ronalds Zaķis,Jānis Kaufmanis, Klāvs Čavars, Linards Jaunzems, kā arī amerikāņu basketbolists Džeilons Teits. Komandā uz vēl divām sezonām paliek arī ilggadējais komandas kapteinis Māris Gulbis.

Savukārt treneru sastāvu veido galvenais treneris Artūrs Visockis–Rubenis, bet viņam asistēs Gints Fogels un Gatis Melderis, kā arī fiziskās sagatavošanas treneris Edgars Seredjuks.

Komanda jau uzsākusi kopīgus komandas treniņus un plāno piedalīties arī vairākos starptautiskos un vietējos pārbaudes spēļu turnīros pirmssezonā.

BK “Ventspils” sezonu sāks 26. septembrī, kad izbraukumā tiksies ar FIBA Čempionu līgas kvalifikācijas kārtas pārvarējušo komandu – savu valstu čempioniem Ungārijas Sombathejas "Falco" vai Rumānijas Oradejas CSM. Pirmo mājas spēli savā laukumā ventspilnieki aizvadīs 29. septembrī, uzņemot atbildes spēli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!