"Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) komanda "Ogre"/"Kumho Tyre" galvenā trenera amatā apstiprinājusi Artūru Visocki-Rubeni, trešdien informēja klubs.

Vienošanās noslēgta uz nākamajām divām sezonām.

Visockis-Rubenis iepriekš septiņus gadus galvenā trenera amatā vadīja LBL studentu komandu "Latvijas Universitāte" (LU). Pirmos divus gadus viņš asistēja komandas galvenajam trenerim Mārtiņam Zībartam, bet pēdējos piecus atradās galvenā trenera amatā. Labāko rezultātu Visockis-Rubenis sasniedza 2011./2012. gada sezonā, kad komanda izcīnīja augsto ceturto vietu LBL turnīrā.

Visockis-Rubenis savā karjerā strādājis arī ar Latvijas jauniešu izlasēm. 2014 gada vasarā viņš bija viens no U-14 izlases treneriem, bet šogad ir U-16 izlases galvenais treneris, ar kuru jau augustā piedalīsies Eiropas čempionātā. Šovasar Visockis-Rubenis bija arī viens no treneriem NBA spēlētāja Kristapa Porziņģa rīkotajā nometnē Liepājā, kas tika organizēta 14 līdz 16 gadus jauniem basketbolistiem.

"Tāpat kā jebkuram spēlētājam, arī trenerim ir jājūt īstais brīdis, kad jāsper nākamais solis. Šie septiņi gadi "Latvijas Universitātē" bija lielisks laiks, lai uzkrātu pieredzi augstākajā basketbola līmenī valstī. Arī citus gadus bija nākuši dažādi piedāvājumi, tomēr visu apdomājot, jutu, ka vēl nav īstais laiks doties tālāk. Tomēr pēc šīs sezonas pragmātiski biju nolēmis, ka nepieciešama svaiga dvesma gan LU komandai, gan man pašam kā trenerim. Bija dažādi piedāvājumi, bet jau pirmajā tikšanās reizē ar Ogres vadību radās pārliecība, ka šī organizācija ir jauna, tomēr virzīta uz attīstību, radot profesionālu basketbola vidi un ejot soli pa solim uz priekšu. Man ir liels gods pievienoties Ogres pilsētas komandai un centīšos strādāt tā, lai attīstītos gan spēlētāji, gan arī mēs spētu sasniegt kluba izvirzīto mērķi tik LBL "play-off", tā nesot Ogres vārdu Latvijā. Lai iekļūtu "play-off", kā mēs redzam, sezonā ir jāizcīna apmēram 20 uzvaras. Latvijā šobrīd tas nav viegls uzdevums, jo komandas ir ļoti līdzīgas. Tāpēc liels uzsvars darbā šobrīd tiek veltīts komplektācijai. Ar kluba vadību strādājam, lai komandu nokomplektētu tā, lai tajā būtu gan vietējie spēlētāji, gan jaunie, gan arī kāda pieredzes deva. Kodols paliks no iepriekšējās sezonas, bet papildinājumus jau uzzināsiet pavisam drīz," paziņojumā citēts Visockis-Rubenis.

Gaidāmajā sezonā Visockim-Rubenim asistēs Uldis Švēde, kurš bija arī aizvadītās sezonas galvenā trenera Edgara Tetera asistents un Pēteris Ozoliņš. Tā pat komandas treneru korpusā darbu turpinās arī fiziskās sagatavotības treneris Dāvis Feikners un fizioterapeits Oskars Urbanovičs.

Pagājušajā sezonā "Ogre"/"Kumho Tyre", debitējot LBL pirmās divīzijas turnīrā, izcīnīja deviņas uzvaras 38 mačos un ierindojās desmitajā vietā, apsteidzot vienīgi "Latvijas Universitāti".

Jau ziņots, ka LBL vadības noteiktajā termiņā 2016./2017.gada čempionātam pieteikušās desmit komandas: čempioni "Valmiera"/ORDO, "VEF Rīga", "Ventspils", "Liepāja"/"Triobet", "Jūrmala"/"Fēnikss", "Valka"/"Valga", "Jēkabpils", "Barons", "Ogre"/"Kumho Tyres" un Latvijas Universitāte".

Dalībai nākamās sezonas LBL pirmās divīzijas turnīram nav pieteikusies "Jelgava". Šīs komandas pārstāvji pauduši nodomu startēt otrās divīzijas čempionātā.

Šajā pavasarī par LBL čempioniem pirmo reizi vēsturē kļuva "Valmiera"/ORDO, kas spraigā septiņu spēļu sērijā ar 4-3 pārspēja pagājušā gada Latvijas labāko vienību "VEF Rīga".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!