Foto: LETA

Latvijas Basketbola savienība (LBS) vērsusies Valsts policijā par basketbola trenera Andra Steļmaha pārkāpumiem pret savām audzēknēm, izmantojot emocionālu vardarbību, pavedināšanu un alkohola lietošanu darba laikā, portālam "tv3.lv" atklāja LBS ģenerālsekretārs Kaspars Cipruss.

Medijs MVP aizvadītajā nedēļā izgaismoja satraucošu informāciju par trenera Andra Steļmaha personību un darba veidu. Tikai pēc šī raksta LBS esot uzzinājusi par kliedzošajiem faktiem.

Cipruss atklāja, ka LBS konsultējās ar juristiem un vērsās Valsts policijā ar iesniegumu, lai tiktu pārbaudīti visi fakti un rakstā minētā informācija.

Jau vēstīts, ka Latvijas Sporta federāciju padome (LSFP) nav saņēmusi iesniegumu pārskatīt basketbola trenera Andra Steļmaha sporta trenera sertifikātu. LSFP aicina ikvienu, kura rīcībā varētu būt konkrēti pierādījumi, kas apliecina Steļmaha pārkāpumus, vērsties LSFP.

Steļmahs marta beigās atkāpās no Latvijas U-18 sieviešu basketbola izlases galvenā trenera amata pēc tam, kad plašu rezonansi izraisīja viņa negodprātīgās darbības Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) spēlē par bronzas medaļām, kurā viņa vadītā "Jūrmala" izcīnīja uzvaru. Pēc šī incidenta Steļmahs arī apturēja savu dalību LBS Treneru komisijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!