Foto: AFP/Scanpix

Basketbola Slavas zālē šogad tiks uzņemti 17 jauni dalībnieki, starp kuriem slavenākie ir vairākkārtējais NBA Zvaigžņu spēles dalībnieks Redžijs Millers un bijušais treneris Dons Nelsons, kura vadībā Goldensteitas "Warriors" rindās spēlēja arī Andris Biedriņš.

Millers visu NBA karjeru aizvadīja Indianas "Pacers" rindās, gūstot 25 279 punktus (14.vieta NBA visu laiku rezultatīvāko spēlētāju sarakstā) un realizējot 2560 tālmetienu (otrs labākais rādītājs NBA vēsturē).

Nelsons ir NBA visu laiku uzvarām bagātākais treneris – viņa kontā ir 1335 uzvaras un 1063 zaudējumi. Spēlētāja karjerā Nelsons piecas reizes kļuva par NBA čempionu, taču trenējot Milvoki, Bucks", Ņujorkas "Knicks", Dalasas "Mavericks" un "Warriors" Nelsonam tā arī neizdevās tikt pie NBA čempiona gredzena.

Vēl pirmdien paziņoja, ka šogad Basketbola Slavas zālē uzņems Ralfu Sampsonu, Džamalu Vilksu, Katrīnu Makleinu, tiesnesi Henku Nikolsu un pirmo profesionālo sieviešu basketbola komandu "All American Red Heads". Jau agrāk tika paziņots, ka Slavas zālē uzņems vienu no sporta preču ražotāja "Nike" dibinātājiem Filu Naitu, Amerikas basketbola līgas (ABA) bijušo zvaigzni Melu Danielsu, vairākkārtējo NBA Zvaigžņu spēles dalībnieku Četu Vokeru, Donu Barksdeilu un pazīstamo krievu basketbolisti un treneri Lidiju Aleksejevu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!