Foto: AFP/Scanpix
Jaunzēlandes basketbola kluba "Breakers" spēlētājs Akils Mičels Austrālijas basketbola līgas spēlē piedzīvoja diezgan baisu incidentu, kad viņam acs ābolu nedaudz izsita no acs dobuma jeb orbītas, vēsta CNN.

"Mana acs bija izsista ārā, tas nedaudz sāpēja," skaidroja 24 gadus vecais amerikānis. "Bija tāda sajūta, ka kāds man iebakstījis acī. Es visu redzēju, acs kustējās, bet tā bija ārā."

"Es nezinu, vai tās bija lielākās sāpes, kādas esmu cietis, bet sajūtas bija dīvainas," Mičels mēģināja aprakstīt savas sajūtas.

Mičelam tas viss noslēdzās ļoti veiksmīgi, un viņa redze necieta. Viņam draudēja radzenes izžūšana, jo plakstus nevarēja kādu laiku aizvērt. Ja acs būtu no orbītas izsita daudz vairāk, tad, visticamāk, viņš zaudētu redzi šai acij. Tomēr pāris stundas pēc šī negadījuma basketbolists atkal juties normāli.

Mičela acs neatliekamās medicīniskās palīdzības automašīnā ieslīdēja atpakaļ orbītā. "Pēc desmit minūtēm bija sajūta, ka acs ir atpakaļ vietā. Kad es atkal varēja pamirkšķināt, jutos atvieglots," stāstīja Mičels.

Šajā sezonā Mičels "Breakers" labā vidēji gūst 10 punktus un izcīna septiņas atlēkušās bumbas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!