Foto: F64

Pēc piektdien pieņemtā Spānijas Basketbola federācijas (FEB) lēmuma sezona noslēgta spēcīgākajā sieviešu turnīrā, kurā spēlē arī latviete Kristīne Vītola, kā arī pēc spēka zemākos vīriešu čempionātos, vēsta FEB.

Piektdien FEB komisija aizvadīja telefonkonferenci, kurā piedalījās arī FEB rīkoto turnīru komandu pārstāvji, kā arī autonomo reģionu prezidenti. Visas puses izskatīja iespējas par sezonas turpinājumu, tomēr nonāca pie secinājuma, ka sezonas atlikušo daļu nebūs iespējams izspēlēt.

Šī iemesla dēļ sezona noslēgusies visos FEB rīkotajos turnīros, tostarp pēc spēka otrajā un trešajā vīriešu līgā, kā arī Spānijas sieviešu čempionātā, kur Salamankas "Avenida" sastāvā spēlē Vītola.

FEB vēsta, ka pagaidām nevienā no čempionātiem komandas netiks paaugstinātas vai pazeminātas, taču izstrādes stadijā jau esot noteikumi, kas regulēs arī šīs pārejas. Paredzams, ka cīņas par paaugstināšanu/pazemināšanu uz citu turnīru varētu notikt jūnija beigās, taču gala lēmums šajā sakarā tiks pieņemts 25. maijā.

FEB turpmākajos darbos lielu uzmanību vērsīs veselības protokola izstrādei, kas regulēs, kad un kā spēlētāji drīkstēs aizvadīt pārspēles, kā arī atgriezties savās treniņu arēnās.

Sieviešu čempionātā šosezon uzvarētājas netiks noskaidrotas, vietu sadalījumu nosakot pēc rezultātiem, kas sasniegti līdz 8. martam. Uz pēc spēka otro līgu neviena no komandām neizkritīs, bet spēcīgākajām vienībām nākamgad pievienosies klubi, kas ieguvuši šādu iespēju vājākā čempionātā.

Vītolas "Avenida" līdz sezonas pārtraukuma izsludināšanai ar 19 uzvarām 22 spēlēs ieņēma pirmo vietu. Latvijas izlases spēlētāja šosezon laukumā vidēji pavadīja nedaudz vairāk nekā 21 minūti, kuru laikā guva 8,1 punktu un izcīnīja 4,9 atlēkušās bumbas.

Arī pēc spēka otrajā Spānijas līgā vīru konkurencē komandu sastāvos bija redzami vairāki latvieši. Ar 18 uzvarām 24 mačos pirmo vietu ieņēma Toma Elvja Leimaņa pārstāvētā Valjadolidas "Carramimbre", tikpat panākumi bija arī Dāvja Rozīša Gipuskojas "Delteco". Kaspara Vecvagara pārstāvētā Palensijas "Chocolates Trapa" guva 15 uzvaras, bet Andra Mistera "Mellila" ar 15 panākumiem bija pozīciju zemāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!