Foto: Publicitātes foto

Latvijas basketbolists Ernests Kalve jaunajai sezonai gatavosies spēcīgās Itālijas komandas Milānas "EA7 Emporio Armani", kas spēlē arī ULEB Eirolīgā, sastāvā, vēsta vienības oficiālā mājaslapa internetā.

Kalve komandai pievienojies treniņnometnē, kas līdz augusta beigām ilgs Itālijas pilsētā Kavalēzē.

Tā kā nekas netiek ziņots par līguma noslēgšanu, noprotams, ka Kalve uzaicināts palīdzēt kamēr vairāki komandas basketbolisti aizņemti valstsvienībās.

Kā ziņots, pagājušo sezonu Kalve uzsāka Latvijas komandā "Valmiera", bet vēlāk pievienojās Turcijas augstākās līgas komandai "Trabzonspor".

Savas karjeras sākumā 2005.gadā Kalve pievienojās pazīstamajai Itālijas komandai Trevīzo "Benetton", taču veiksmīgi sākto karjeru aprāva savainojumi. Turpinājumā viņš vienu sezonu bija izīrēts Vācijas bundeslīgas klubam Gīzenes "46ers", bet no 2007. līdz 2009.gadam Kalve pārstāvēja "ASK Rīga" komandu. 2009./2010.gada sezonā basketbolists spēlēja Latvijas komandā "Ventspils", bet aizpagājušajā sezonā pārstāvēja Lietuvas vienību Ķēdaiņu "Ņevežis".

Kalve aizvadījis 35 spēles Latvijas valstsvienības sastāvā. Viņš piedalījies Eiropas čempionāta finālturnīrā 2009.gadā, kā arī kvalifikācijas turnīros 2008. un 2010.gadā. Savukārt šajā vasarā Kalve nebija iekļauts Latvijas izlases kandidātu sarakstā pirms Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra.

"EA7 Emporio Armani" vienība pagājušajā sezonā ULEB Eirolīgā nepārvarēja otro posmu, bet Itālijas čempionāta finālsērijā ar rezultātu 1-4 piekāpās Sjēnas "Montepaschi" komandai, kas triumfēja sesto gadu pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!