Foto: LETA

Latvijas sieviešu basketbola izlases spēlētāja Gunta Baško ar diezgan lielu nepacietību gaida Pasaules kausa izcīņu, kas risināsies septembrī, basketboliste pastāstīja Latvijas Basketbola savienības (LBS) preses konferencē.

Pasaules kausa izcīņa no 22. līdz 30. septembrim notiks Kanāriju salās, Spānijā. Latvijas sieviešu izlase tika ielozēta vienā grupā ar pasaules spēcīgāko izlasi ASV, Ķīnu un Senegālu.

"Domāju, ka pagājušās vasaras spēles Eiropas čempionātā bija aizraujošas. Mēs spējām izcīnīt vietu Pasaules kausā. Ceru, ka Pasaules kausā spēsim ne tikai piedalīties, bet arī uzvarēt. Sāksim ar vienu spēli. Sagatavošanās posms būs karsts, ir aizraujoši domāt par Pasaules kausu. Vēlamies sevi parādīt pēc labākās sirdsapziņas," skaidroja Baško. "Uz Pasaules kausa izcīņas turnīru visas komandas brauks labākajos sastāvos ar visnopietnākajiem nodomiem."

Arī cita Latvijas sieviešu izlases spēlētāja Ieva Krastiņa pauda entuziasmu: "Ar nepacietību gaidu Pasaules kausu, tā bija liela motivācija šogad trenēties. Tas šobrīd ir lielais mērķis."

Sieviešu valstsvienības galvenais treneris Mārtiņš Zībarts iezīmēja komandas tuvākos plānus. Maija beigās sāksies divu nedēļu treniņnometne, kuru 10. jūnijā noslēgs "Rozā lentītes" spēle ar Somijas izlasi. Uz šo spēli tiks aicinātas ASV studējošās basketbolistes, arī spēlētājas, kuras sevi labi pieteikušas Latvijas čempionātā. Gatavošanās Pasaules kausa izcīņai sāksies jūlija beigās, bet oficiālā treniņnometne sāksies 6. augustā. Procesa laikā paredzētas pārbaudes spēles Rīgā, kā arī līdzdalība pārbaudes turnīrā Spānijā un Francijā, skaidroja Zībarts, ar kuru tika pagarināts līgums.

"Darbi runā skaļāk par vārdiem. Pirmo reizi startējot Pasaules kausa izcīņā mērķis ir soli pa solim tikt pēc iespējas tālāk – astotdaļfinālā, tad ceturtdaļfinālā. Tā būs lieliska pieredze, kas daudzām spēlētājām noderēs arī Eiropas čempionātā, kur jau būs priekšā nākamais mērķis – ceļazīme uz Tokijas olimpiskajām spēlēm," uzsvēra treneris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!