Foto: F64
Bijusī Latvijas sieviešu basketbola valstsvienības kapteine Gunta Baško-Melnbārde uzskata, ka Aigars Nerips varētu ieņemt Latvijas izlases galvenā trenera amatu un viņa specializācija tam ir atbilstoša.

Kā ziņots, Nerips pašlaik ir vienīgais kandidāts uz Latvijas izlases galvenā trenera amatu. Viņš no 2006. līdz 2008.gadam, kā arī 2010. un 2011.gadā valstsvienībā darbojies kā viens no treneru kolektīva dalībniekiem, bet pašlaik vada valsts čempionvienību "TTT Rīga", kurā spēlē arī Baško-Melnbārde.

""TTT Rīga" komanda ir ļoti profesionāla un tajā nodrošināti labi apstākļi. Kaut vienībai Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) čempionātā nav pienācīgu konkurentu, katrā spēlē nopietni strādājam," Baško-Melnbārde sarunā pastāstīja, ka pie Neripa tiek veikts nopietns treniņu darbs.

"Nerips nopietni pieiet darbam, viņam ir laba attieksme, un treniņi ir salīdzinoši kvalitatīvi," teica basketboliste. "Man nav nekas slikts, ko par viņu teikt. Protams, ka treneris Nerips varētu būt Latvijas izlases galvenais treneris."

Kā ziņots, pati Baško-Melnbārde pēc šī gada Eiropas čempionāta paziņoja par karjeras beigšanu valstsvienībā un pagaidām viņa savas domas vēl nav mainījusi.

Šo sezonu Baško-Melnbārde iesāka bez kluba, bet vēlāk pievienojās "TTT Rīga" komandai. Latvijā viņa nebija spēlējusi kopš 1999.gada.

"Šis man nav gala variants, tomēr šobrīd ir kā ir, un izbaudu katru minūti, kamēr esmu mājās," Baško-Melnbārde kā vienmēr noskaņota optimistiski. "Nav ko nožēlot, dzīve turpinās, un arī tagad jāņem visu, ko var paņemt."

"Neesmu savam aģentam devusi konkrētus uzdevumus, un viņš man saka, ja ir ko teikt. Tomēr tagad jau kādu laiku no viņa bijis klusums," basketboliste atzina, ka pagaidām jauna kluba meklējumos nesokas, bet viņa pilnībā uzticas aģentam.

Pagājušajā sezonā Baško-Melnbārde spēlēja Polijas klubā Krakovas "Wisla Can-Pack".

Baško-Melnbārde Latvijas izlasē debitēja 19 gadu vecumā un 1999.gada Eiropas čempionātā bija jaunākā spēlētāja.

Tāpat viņa palīdzēja Latvijas izlasei 2007.gada Eiropas čempionātā izcīnīt ceturto pozīciju un iekļūt 2008.gada Pekinas olimpiskajās spēlēs.

Šī gada Eiropas čempionātā, kurā Latvija palika astotajā vietā, Baško-Melnbārde laukumā izgāja visās deviņās spēlēs, vidēji mačā gūstot 11,4 punktus, izcīnot 4,4 atlēkušās bumbas un izdarot 2,4 rezultatīvas piespēles.

Eiropas čempionātā Latvijas izlasi vadīja Grieķijas speciālists Georgs Dikeulaks, kurš amatā stājās aizvadītajā gadā, nomainot Ainaru Zvirgzdiņu.

Zvirgzdiņš arī tagad bija galvenais pretendents uz darbu Latvijas izlasē, tomēr viņš jau pirms tam bija apstiprinājis kļūšanu par Krievijas sieviešu valstsvienības konsultantu.

Kā ziņots, par Neripa piemērotību Latvijas izlases galvenā trenera amatam LBS Treneru komisija turpinās lemt šomēnes.

2013.gada Eiropas basketbola čempionāta kvalifikācijas turnīrā Latvijas sieviešu valstsvienība spēkosies ar Grieķiju, Itāliju, Somiju un Luksemburgu.

Finālturnīrā, kurā startēs 16 komandas, automātiski iekļuvušas Krievijas, Turcijas, Čehijas, Horvātijas un Lielbritānijas izlases, kā arī Francija, kas ir sacensību mājiniece.

25 atlikušās komandas tika sadalītas piecās grupās pa piecām vienībām katrā.

Finālturnīrā iekļūs katras grupas pirmo divu vietu ieguvējas.

Kvalifikācijas turnīra spēles notiks no nākamā gada 13.jūnija līdz 14.jūlijam.

Savukārt finālturnīrs no 2013.gada 15. līdz 13.jūnijam notiks Francijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!