Foto: DELFI
Bijusī Latvijas sieviešu basketbola izlases kapteine Gunta Baško-Melbārde pievienojusies Latvijas čempionvienībai "TTT Rīga", informē komanda.

Abpusējā vienošanās paredz, ka līgumu iespējams pārtraukt, ja spēlētāja saņems piedāvājumu no ārzemju komandas.

"Pievienojoties "TTT Rīga" komandai, man ir izdevība kvalitatīvi trenēties un uzturēt sevi formā. Jācenšas saskatīt labās lietas. Man ir interese un azarts spēlēt gan Latvijas, gan Baltijas līgās. Vienošanās paredz iespēju pievienoties ārzemju komandai. Nākotnē esmu atvērta dialogam un labprāt turpināšu spēlēt Latvijā," saka Baško.

"Vēlējos piesaistīt TTT jebkuru latviešu spēlētāju, īpaši tik meistarīgu un pieredzējušu kā Gunta Baško-Melnbārde. Sadarbība ar viņu komandai nes
tikai plusus, jo tādas spēlētājas klātbūtne treniņos liek mobilizēties visām meitenēm. Viņa palīdz ar padomiem un sekmē spēlētāju atdevi augstākā līmenī. Labāku aizsardzību var uztrenēt, spēlējot pret stiprāku uzbrucēju un otrādi," basketbolistes pievienošanās plusus min "TTT Rīga" galvenais treneris Aigars Nerips.

Gunta Baško-Melnbārde ir pirmā Latvijas basketboliste, kura spēlējusi
piecos Eiropas čempionāta finālturnīros (Polija 1999, Turcija 2005,
Itālija 2007, Latvija 2009, Polija 2011). Kopā ar Lieni Jansoni, Zani Tamani un Zani Eglīti spēlētāja ir viena no četrām Latvijas basketbolistēm, kura sacentusies četros Eiropas finālturnīros pēc kārtas, visas reizes izcīnot vietu labāko astoņniekā. Tāds sniegums pa spēkam bijis tikai Krievijas un Francijas sportistēm.

Latvijas valstsvienības sastāvā Baško 2008. gadā Madridē uzvarēja
Olimpiskās kvalifikācijas turnīrā, pirmo reizi vēsturē nodrošinot sieviešu izlases dalību 29. Olimpiādes spēlēs Pekinā. Sieviešu valstsvienība kļuva par pirmo Latvijas sporta spēļu komandu, kura pēc valsts neatkarības atjaunošanas piedalījusies vasaras Olimpiskajās spēlēs.

Gunta Baško ir pārstāvējusi Latviju 152 spēlēs, gūstot 1462 punktus.
Starptautiskās basketbola federācijas rīkotajos turnīros 68 spēlēs savākti 746 punkti. Latvijas valstsvienībā debitējusi 1996. gada 1. maijā
Huskvarnā, Zviedrijā (uzvara pār Somiju 85:58). No 2009. līdz 2011. gadam veikusi izlases kapteines pienākumus.

2011. gada Eiropas čempionātā Gunta Baško astoņās spēlēs vidēji sacentās
31,9 minūtes, gūstot 11,4 punktus, izcīnot 4,4 atlēkušās bumbas, rezultatīvi piespēlējot 2,4 reizes un pārtverot bumbas 1,3 reizes. Realizēti 42,9% divpunktu un 27,3% trīspunktu metienu, kā arī 65,0% soda
metienu.

Baško ir pirmā Latvijas spēlētāja, kura spēlējusi FIBA Eirolīgas finālā
(Salamanka 2009). Pirmajās astoņās profesionāles sezonās Gunta ir kļuvusi
par Polijas čempioni (Wisla Can-Pack Krakow 2011), Eirolīgas vicečempioni, Spānijas vicečempioni (Halcon Avenida 2009) un Francijas vicečempioni (Lattes Montpellier 2008). Spānijas Federācijas kausa ieguvēja (2008).

Gunta Baško ir trīskārtēja Latvijas čempione (RTU/EKJU/Arkādija 1996,
RTU/Klondaika 1997, 1998). Latvijas Sieviešu basketbola līgā viņa
atgriežas pēc divpadsmit gadu pārtraukuma. Basketboliste pirmos soļus
sportā spērusi sporta skolā "Arkādija" pie treneriem Initas Kresas un
Aivara Vīnberga.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!