Foto: DELFI

Latvijas basketboliste Gunta Baško-Melnbārde ceturtdien Eirokausa izcīņas astotdaļfināla atbildes spēlē guva 20 punktus, palīdzot viņas pārstāvētajam Francijas klubam "Basket Landes" savā laukumā ar 63:55 (15:18, 20:16, 14:8, 14:13) pārspēt citu Francijas vienību Anžē UFAB 49 un iekļūt nākamajā turnīra kārtā.

Astotdaļfināla pirmajā spēlē izbraukumā "Basket Landes" svinēja uzvaru ar 55:37, bet divu spēļu summā tā triumfēja ar 118:92.

Baško-Melnbārde ar 20 punktiem bija rezultatīvākā savā komandā. Viņa laukumā pavadīja 29 minūtes un 57 sekundes, kuru laikā piecus no septiņiem divpunktu metieniem, trīs no četriem tālmetieniem un vienu no diviem soda metieniem. Tāpat viņas kontā četras atlēkušās bumbas, viena kļūda, viena piespēle, divas pārtvertas bumbas, četras piezīmes un trīs izprovocēti pārkāpumi.

Savukārt vēl 17 punktus "Basket Landes" vienības labā guva kanādiete Miranda Ajima.

Tikmēr cita Latvijas basketboliste Aija Putniņa ceturtdien guva 15 punktus, tomēr viņas pārstāvētā Francijas komanda Nantes "Reze" viesos ar 64:82 (16:24, 11:20, 18:19, 19:19) zaudēja Vidnojes "Sparta&K" no Krievijas, nespējot kvalificēties nākamajai kārtai.

Pirmajā mačā "Reze" savā laukumā svinēja uzvaru ar 60:57, taču, tā kā Eirokausa izcīņas ceturtdaļfinālā iekļūst uzvarētājas divu spēļu summā, Putniņas pārstāvētais klubs nesasniedza nākamo kārto, astotdaļfinālā divu spēļu summā ciešot neveiksmi ar 124:139.

Putniņa laukumā pavadīja 28 minūtes un divas sekundes, gūstot 15 punktus un kļūstot par vienu no rezultatīvākajām basketbolistēm savā komandā šajā mačā. Putniņa realizēja četrus no desmit divpunktu metieniem, vienu no pieciem tālmetieniem un visus četrus soda metienus. Tāpat viņas kontā piecas atlēkušās bumbas, viena kļūda, viens bloķēts metiens, trīs piezīmes un četri izprovocēti pārkāpumi.

Vēl 15 punktus "Reze" labā guva francūziete Margo Galliū.

Kā zināms, Latvijas čempione "TTT Rīga" no turnīra izstājās izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā, jo 1/16 fināla abos mačos pret Itālijas komandu Venēcijas "Umana Reyer" cieta neveiksmi ar 61:67 mājās un 61:69 viesos, divu spēļu summā zaudējot ar 122:136.

Savukārt "Basket Landes" iepriekšējā kārtā dramatiskā cīņā no tālākās dalības turnīrā izslēdza Turcijas vienību Edirnes "Edirnespor", bet "Reze" komanda bez lielām problēmām pārspēja Krievijas vienību Krasnojarskas "Jeņisej".

Kā ziņots, Eirokausā no apakšgrupas nespēja izkļūt Anetes Šteinbergas pārstāvētā Krievijas komanda Vologdas "Čevakata".

Pēc astotdaļfināla cīņām, kurā sacenšas četri pāri, uzvarētājām ceturtdaļfinālā pievienosies četras FIBA Eirolīgas komandas, kuras savās grupās ieņems piekto un sesto vietu. Ceturtdaļfināli un pusfināli notiks martā, savukārt Eirokausa fināli paredzēti 6. un 13.aprīlī.

Iepriekšējā sezonā FIBA Eiropas kausā līdz finālam aizkļuva Anetes Šteinbergas pārstāvētā Beļģijas čempionvienība "Royal Castors Braine", kuru trenēja Ainars Zvirgzdiņš, tomēr izšķirošajā duelī piekāpās Francijas komandai "Villeneuve d'Ascq".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!