Foto: DELFI

Bijusī Latvijas sieviešu valstsvienības kapteine Gunta Baško-Melnbārde iekļauta Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Tehniskajā komisijā, informē Latvijas Basketbola savienība (LBS).

FIBA komisiju sastāvi tiek daļēji atjaunoti pēc augusta beigās notikušā FIBA kongresa. Finanšu komisijas sastāvā kopš 2010.gada darbojas bijušais LBS prezidents Ojārs Kehris.

Saskaņā ar FIBA statūtiem Tehniskās komisijas pienākumos ietilps basketbola spēles līmeņa uzraudzība visā pasaulē, spēles tehniskā līmeņa paaugstināšanu un basketbola attīstību veicinošu priekšlikumu izstrāde, basketbola noteikumu interpretācija, noteikumu grozījumu projektu izstrādāšana, kā arī FIBA tiesnešu, komisāru un instruktoru kvalifikācijas paaugstināšana un sagatavošana starptautiskajām sacensībām.

FIBA Tehnisko komisiju vada Austrālijas pārstāvis Patriks Hants, bet tajā darbojas 19 cilvēki ar spēlētāju, tiesnešu un treneru pieredzi. Starp viņiem ir arī kādreiz slavenais serbu basketbolists Vlade Divacs un leģendārais serbu treneris Dušans Ivkovičs.

Baško-Melnbārde no 1996. līdz 2011.gadam spēlējusi Latvijas sieviešu valstsvienībā, piecas reizes piedaloties Eiropas čempionātu finālturnīros un Pekinas olimpiskajās spēlēs. Basketbolistes karjeras laikā viņa trīs reizes kļuvusi par Latvijas čempioni RTU/"Klondaika" komandas sastāvā, četrus gadus studējusi un spēlējusi basketbolu Sjēnas universitātē ASV, kā arī pārstāvējusi Izraēlas, Francijas, Spānijas, Itālijas, Polijas un Krievijas klubus.

Pagājušajā sezonā Baško-Melnbārde kļuva par Francijas čempioni Monpeljē "Lattes" komandas sastāvā, bet uz nākamo sezonu noslēgusi līgumu ar citu Francijas klubu "Basket Landes".


    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!