Foto: DELFI

Latviešu basketboliste Gunta Baško-Melnbārde svētdien guva deviņus punktus Francijas čempionāta izšķirošajā finālsērijas spēlē, palīdzot Monpeljē "Lattes" komandai izcīnīt otro uzvaru un iegūt valsts čempionu titulu.

Sērijas trešajā cīņā "Lattes" vienība izbraukumā ar 50:44 (9:11, 16:8, 10:9, 15:16) pārspēja "Bourges Basket" komandu, sērijā līdz divām uzvarām esot pārāka ar 2-1.

Baško-Melnbārde laukumā pavadīja 32 minūtes, kas bija otrais lielākais spēles laiks komandā, realizējot vienu no trim divpunktu metieniem un divus no septiņiem tālmetieniem, kā arī vienu no diviem soda metieniem.

Latviete iekrāja arī piecas atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles, trīs kļūdas, divas pārtvertas bumbas, trīs piezīmes un septiņus efektivitātes koeficienta punktus.

Kā ziņots, pirms tam pusfināla sērijā "Lattes" ar rezultātu 2-1 pieveica "Basket Landes" vienību.

Regulārā čempionāta kopvērtējumā "Lattes" komanda ar 20 panākumiem 26 spēlēs pēdējā kārtā atkāpās uz trešo vietu, kad savstarpējā cīņā zaudēja tieši "Basket Landes" vienībai, kas tika pie 21 uzvaras. Savukārt pirmo pozīciju ar 24 panākumiem ieņēma pērnā gada čempione "Bourges Basket".

Šajā sezonā "Lattes" komanda sacentās arī FIBA Eirolīgas turnīrā, tomēr tajā nespēja sasniegt izslēgšanas cīņas.

Kā zināms, pagājušajā sezonā Latvijas basketboliste spēlēja citā Francijas komandā Nantes "Reze". Iepriekš Baško-Melnbārde Francijas čempionātā bija spēlējusi no 2004. līdz 2008.gadam, kad pārstāvēja "Tarbes" un "Lattes".

"Lattes" komanda aizvadītās sezonas Francijas čempionātā izcīnīja otro vietu, finālsērijā ar 1-2 atzīstot "Bourges Basket" pārākumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!