Foto: Mango

Bijušās Latvijas sieviešu basketbola valstsvienības kapteines Guntas Baško-Melnbārdes pārstāvētā Krievijas komanda Kurskas "Dinamo" ceturtdien triumfēja FIBA Eiropas kausa izcīņas turnīrā.

Fināla atbildes spēlē "Dinamo" basketbolistes savā laukumā ar rezultātu 75:52 (24:13, 14:12, 18:14, 19:13) pieveica Turcijas komandu Kajseri "Kaskispor" un divu spēļu summā uzvarēja ar 130:121.

Baško-Melnbārde laukumā pavadīja 11 minūtes un 58 sekundes, kuru laikā guva divus punktus, realizējot vienu no trijiem izpildītajiem divpunktu metieniem, bet grozam garām raidot vienīgo tālmetienu.

Vēl latviete izcīnīja vienu atlēkušo bumbu un nopelnīja vienu piezīmi.

Kurskas "Dinamo" komandā rezultatīvākā ar 30 punktiem bija Mišela Snova, kura izcīnīja arī 11 atlēkušās bumbas, bet "Kaskispor" vienībā ar 27 punktiem izcēlās Latoja Sandersa.

Kā ziņots, abu komandu pirmajā spēlē pagājušajā nedēļā Kurskas klubs zaudēja izbraukumā ar 55:69.

Pateicoties uzvarai FIBA Eiropas kausā, Kurskas "Dinamo" komanda nopelnīja tiesības spēlēt nākamās sezonas FIBA Eirolīgas turnīrā.

Jau vēstīts, ka Baško-Melnbārde ar Kurskas klubu parakstījusi līgumu līdz šīs sezonas beigām.

Pagājušajā sezonā Baško-Melnbārde spēlēja Polijas klubā Krakovas "Wisla Can-Pack", bet pēc starta Latvijas izlases rindās Eiropas čempionāta finālturnīrā tā arī neatrada darbu ārzemēs un pagājušā gada novembra sākumā pievienojās iepriekšējo divu sezonu Latvijas čempionvienībai "TTT Rīga".

Baško-Melnbārde Latvijas izlasē debitēja 19 gadu vecumā un 1999.gada Eiropas čempionātā bija jaunākā spēlētāja.

Tāpat viņa palīdzēja Latvijas izlasei 2007.gada Eiropas čempionātā izcīnīt ceturto pozīciju un tikt uz 2008.gada Pekinas olimpiskajām spēlēm.

Pagājušā gada Eiropas čempionātā Baško-Melnbārde laukumā izgāja visās deviņās spēlēs, vidēji mačā gūstot 11,4 punktus, izcīnot 4,4 atlēkušās bumbas un izdarot 2,4 rezultatīvas piespēles.

Jau vēstīts, ka pagājušā gada Eiropas čempionātu Latvijas izlase noslēdza astotajā vietā, bet pēc turnīra Baško-Melnbārde pavēstīja, ka valstsvienībai vairs nepalīdzēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!