Foto: Publicitātes foto

Pieredzējusī Latvijas sieviešu basketbola izlases spēlētāja Gunta Baško piekritusi turpināt sadarbību ar "TTT Rīga", parakstot ar klubu līgumu uz vienu sezonu.

Baško titulēto Latvijas basketbola klubu pārstāvēs trešo gadu.

"Pēc sezonas beigām apsvēru visus par un pret. Tas nebija ne ātri, ne viegli. Kārtīgi apdomāju visu, kamēr nolēmu – jā, turpināšu! Eirolīgas kvalifikācija ir vilinoša. Spēlēt Eirolīgā būtu fantastiski – motivē iespēja par to pacīnīties," saka Baško.

"Nākamsezon vēlos, lai visām spēlētājām būtu laba veselība – tad varēsim parādīt labu sniegumu gan individuāli, gan kā komanda," viņa piebilst. "Jācīnās par uzvarām visās spēlēs, nežēlojot sevi. Lai, noejot no laukuma, varētu likt roku uz krūtīm un teikt – es izdarīju visu! Ja tā notiks, uzvaras būs."

"Komplektējot TTT sastāvu nākamajai sezonai, domājam komandai piesaistīt pēc iespējas vairāk konkurētspējīgu latviešu spēlētāju. Gunta aizvadīja labu sezonu Eirokausā. Ceram, ka arī nākamajā sezonā Gunta palīdzēs TTT sasniegt izvirzītos mērķus," saka komandas galvenais treneris Mārtiņš Zībarts.

Gunta Baško ir pirmā Latvijas basketboliste, kura spēlējusi septiņos Eiropas čempionāta finālturnīros un viena no četrām spēlētājām, kuras valstsvienības rindās kvalificējās gan olimpiskajām spēlēm, gan Pasaules kausa izcīņai.

2018. gada Eirokausa sezonā Gunta Baško astoņās spēlēs vidēji laukumā pavadīja 34,4 minūtēs, kurās guva 13,6 punktus, izcīnīja 6,6 atlēkušās bumbas, izdarīja 3,9 rezultatīvas piespēles un nopelnīja lietderības koeficientu 15,5. Austrumeiropas līgā 11 spēlēs vidēji 9,5 punkti, 6,1 atlēkusī bumba un 3,5 piespēles. Latvijas-Igaunijas līgā 26 spēlēs viņai vidēji 14,6 punkti, 8,5 atlēkušās bumbas un 4,6 piespēles.

Latvijas valstsvienībā viņa debitēja 1996. gada 1. maijā Huskvarnā, Zviedrijā. Izlasē aizvadījusi 184 spēles un guvusi 1748 punktus. FIBA turnīros 82 spēles un 883 punkti. Palīdzējusi Latvijas basketbola savienībai iegūt tiesības rīkot "EuroBasket Women 2019" spēles Rīgā.

Baško ir pirmā Latvijas spēlētāja, kura spēlējusi FIBA Eirolīgas finālā Salamankā. Piecpadsmit sezonās profesionālajā sportā kļuvusi par Eiropas kausa ieguvēju (2012. gadā), Eirolīgas vicečempioni (2009. gadā), Francijas čempioni (2014. gadā), Polijas čempioni (2011. gadā) un Spānijas Federācijas kausa ieguvēju (2008. gadā).

Baško ir pieckārtēja Latvijas čempione. Pirmos soļus basketbolā spērusi sporta skolā "Arkādija" pie treneriem Initas Kresas un Aivara Vīnberga. TTT sastāvā pirmo reizi spēlējusi 2011. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!