Foto: F64

Latvijas sieviešu basketbola kluba "TTT Rīga" uzbrucējai Guntai Baško savainojuma dēļ, visticamāk, šī sezona jau ir noslēgusies, atklājis komandas galvenais treneris Mārtiņš Gulbis.

Jau vēstīts, ka "TTT Rīga" trešdien izbraukumā zaudēja FIBA Eirolīgas spēlē Salamankas "Perfumerias Avenida" ar rezultātu 41:72 (8:13, 11:12, 13:27, 9:20).

"Jau spēles pirmajā minūtē zaudējām Guntu Baško – visticamāk, arī uz visu sezonu," intervijā kluba preses dienestam teica Gulbis.

41 gadu vecā Baško pagājušajā sezonā atgriezās laukumā, lai arī iepriekš bija paziņojusi par karjeras beigām. Viņa šajā sezonā vienlaikus pilda arī kluba valdes priekšsēdētājas pienākumus.

Pēc Baško savainojuma "TTT Rīga" treneri bija spiesti pilnībā mainīt spēles plānu. "Trešajā pozīcijā palikām ar daudz mazāku sastāvu nekā gribētu būt. Laukumā uzreiz vajadzēja iet citai spēlētājai (Vanesai Jasai)", skaidroja Gulbis.

Pirmais puslaiks bija pietiekami labs, taču turpinājumā nenospēlējām, kā gribējām," turpināja TTT treneris. "Nepietiekams bija arī viesspēlētāju pienesums – divas palika bez punktiem. Jāturpina rūdīt raksturus – manuprāt, nebijām pelnījuši šovakar zaudēt ar 30 punktu starpību. Diemžēl tā notika."

Trešdien bija pirmā spēle kopš 2020. gada 19. februāra, kad TTT spēlēja skaļu tribīņu priekšā. "Salamankā piedzīvojām fantastisku basketbola atmosfēru. Līdz trešās ceturtdaļas vidum bijām spēlē – pretinieku treneris Roberto Injuess pat saņēma tehnisko piezīmi. Uzreiz sekoja trīs piezīmes uzbrukumā – divas minūtes faktiski ne reizi neuzmetām pa grozu. Visas mazās lietas mūsu jau tā īso rotāciju izsita no līdzsvara."

Ko pozitīvu var paņemt no 40 minūtēm "el infierno azul" – Salamankas "zilajā ellē"? "Pirmās 25 minūtes bijām spēlē. Pēc pirmā puslaika bija sešu punktu deficīts un trešās ceturtdaļas sākumā nekas nebija zaudēts. Pārliecinājāmies, ka "Avenida" ir ļoti pieredzējusi komanda, kura spēj izdarīt lielu spiedienu uz bumbu 40 minūšu garumā."

Septiņpadsmit gadus vecā Luīze Sila jau pirmajā izbraukuma spēlē Eirolīgā spēlēja 18 minūtes. Gadu jaunākā Raina Tomašicka guva pirmos punktus turnīrā. Daļēji tā notika, jo nebija citu variantu. "Mums svarīgs ir katrs spēlētājs. Ja viens izkrīt, grūti to kompensēt spēlē pret tik agresīvu un dzelžainu aizsardzību, kādu piedāvāja Salamanka. Kādā brīdī notiek neizbēgams kritums."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!