Foto: EPA/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienības Maiami "Heat" līderis Džimijs Batlers ar 40 gūtiem punktiem Austrumu konferences otrās kārtas pirmajā spēlē nodrošināja komandas uzvaru pār Milvoku "Bucks" basketbolistiem.

"Heat" pretiniekus pieveica ar rezultātu 115:104 (29:40, 31:23, 32:23, 23:18).

Teju visu pirmo puslaiku vadībā atradās ar pirmo numuru izsētā "Bucks" vienība, kas uz brīdi sasniedza arī 11 punktu pārsvaru. Taču izcilu spēles nogriezni aizvadīja slovēnis Gorans Dragičs, kura 19 gūtie punkti ļāva nominālajiem viesiem sadeldēt deficītu līdz trim punktiem.

"Heat" vienība pārsvaru pārņēma trešajā ceturtdaļā, pateicoties Batlera 12 pēc kārtas gūtajiem punktiem. Vēl viena izcila punktu gūšanas sērija uzbrucējam padevās spēles izskaņā. Rezultātam esot 99:98 Maiami basketbolistu labā četras minūtes pirms pamatlaika beigām, Batlers nodrošināja vienībai uzvaru, realizējot visus izpildītos metienus un gūstot 13 punktus.

Uzvarētāju labā 40 punkti Batlera kontā, bet ar 27 punktiem piebalsoja Dragičs. Savukārt "Bucks" rindās rezultatīvākais ar 28 punktiem bija Kriss Midltons, savukārt komandas līderis Jannis Adetokunbo sakrāja 18 punktus, desmit atlēkušās bumbas un deviņas rezultatīvas piespēles, tiesa trāpot vien četrus no 12 soda metieniem.

Milvoku komanda, kas uzvarēja NBA regulāro sezonu, tagad jau otro sēriju pēc kārtas iesākusi ar zaudējumu. Austrumu konferences pirmajā kārtā viņi galu galā gan reabilitējās Orlando "Magic" vienībai, sērijā triumfējot ar rezultātu 4-1.

Savukārt septīto spēli Rietumu konferences pirmās kārtas duelī nodrošināja Oklahomsitijas "Thunder" vienība, kas ar rezultātu 104:100 (24:25, 24:26, 29:24, 27:25) pārspēja Hjūstonas "Rockets" basketbolistus. Rezultāts sērijā tagad ir 3-3.

Saspringtā spēles pēdējā minūtē "Thunder" labā pa diviem punktiem guva Deniss Šrūders, Kriss Pols un Danilo Galināri, bet "Rockets" vienība palika bešā. Tās rindās neprecīzus metienus izpildīja Rasels Vestbruks un Džeimss Hārdens, savukārt, rezultātam esot 100:102, Vestbruks septiņas sekundes pirms spēles beigām kļūdījās driblā.

"Thunder" komandas panākumu ar 28 punktiem nodrošināja Pols, bet Galināri izcēlās ar 25 punktiem. Zaudētāju labā 32 punktus guva Hārdens, bet Vestbrukam 17 punkti un septiņas kļūdas.

Abas komandas sērijas nākamās spēles aizvadīs trešdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!