Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas spēļu Austrumu konferences finālsēriju trešdien ar uzvaru iesāka Maiami "Heat" vienība, kas izbraukumā ar rezultātu 123:116 pārspēja Bostonas "Celtics".

"Heat" rindās rezultatīvākais spēlētājs bija Džimijs Batlers, kurš izcēlās ar 35 punktiem, septiņām rezultatīvām piespēlēm un piecām atlēkušajām bumbām un sešām pārtvertām bumbām. 20 punktus un astoņas atlēkušās bumbas pievienoja Bems Adebajo, savukārt pa 15 punktiem guva Geibs Vinsents, Makss Struss, Keilebs Martins un Kails Lourijs.

"Celtics" rindās 30 punktus sameta Džeisons Teitums, 22 punkti Džeilena Brauna kontā, Malkoms Brogdons pievienoja 19 punktus, savukārt Markuss Smarts iekrāja 13 punktus un 11 rezultatīvas piespēles.

Pirmā puslaika izskaņā "Heat" atradās iedzinējos ar deviņu punktu deficītu (57:66), tomēr mača turpinājumā Maiami basketbolistiem izdevās mainīt spēles gaitu. Trešajā ceturtdaļā viņi guva 46 punktus, kas ir komandas rekords izslēgšanas spēlēs. Visā otrajā puslaikā tā uzvarēja ar 66:50.

"Heat", kas izslēgšanas spēlēs iekļuva, piedaloties "play-in" turnīrā, arī iepriekšējās kārtās sērijas iesāka ar uzvarām.

Sērijas otrā spēle risināsies naktī uz sestdienu pēc Latvijas laika.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!