Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Baltijas Basketbola līgas (BBL) direktors Romualds Brazausks, atbildot uz Latvijas kluba “VEF Rīga” vēstuli, kurā tā pieprasa BBL publisku atvainošanos un trešās spēles izdevumu kompensāciju par tiesnešu pieļauto kļūdu mačā ar Tallinas “Kalev/Cramo”, uzskata, ka tiesneši rīkojušies pareizi.

Atgādinām, ka "VEF Rīga" BBL ceturtdaļfināla otrajā mačā pagarinājumā ar rezultātu 76:79 piekāpās "Kalev/Cramo”, sērijā līdz divām uzvarām rezultātam kļūstot neizšķirtam 1-1. Tomēr pamatlaika izskaņā, pie rezultāta 68:70 rīdzinieku spēlētājs Kēritss Miledžs realizēja tālmetienu, tomēr pēc īsas apspriedes tiesneši ieskaitīja tikai divus punktus. Par to ļoti neapmierināta bija Latvijas kluba vadība, prasot BBL izvērtēt tās tiesnešu kvalifikāciju, publiski atvainoties klubam tiesnešu pieļauto rupjo kļūdu, kas izšķīra spēles rezultātu, kā arī kompensēt līdz ar trešo spēli nepamatoti radušos izdevumus.

Tikmēr Brazausks izskaidroja situāciju no sava skatu punkta: “Tiesneši neapšaubīja groza ieskaitīšanu, jo bumba atstāja Miledža rokas pirms spēles finālsvilpes. Jautājums ir, vai Miledžs spēra kāju uz trīspunktu metiena līnijas.”

“Spēle tika translēta televīzijas tiešraidē, tāpēc tiesnesis un spēles komisārs nekavējoties noskatījās epizodes ierakstu, ko pieļauj BBL nolikums,” skaidroja līgas direktors turnīra oficiālājā mājaslapā internetā. “Diemžēl trīs kamerās, izmantojot dažādus leņķus, nebija iespējams noteikt, vai spēlētājs uzkāpa trīspunktu metiena līnijai vai nē. Šī iemesla dēļ tiesnešu izvēle piešķirt divus punktus bija loģiska, atļaujot labāko komandu noskaidrot papildlaikā.”

“Pēc spēles abas komandas pateicās tiesnešiem par viņu darbu un devās uz ģērbtuvēm un nekas neliecināja par iespējamo protestu,” viņš turpināja. “Tomēr pēc brīža “VEF Rīga” kapteinis un galvenais treneris paziņoja, ka vēlas pieprasīt protestu, jo fotogrāfs esot fiksējis, ka Miledža metiens bijis trīs punktu vērtē.”

“Diemžēl viņi to saprata brīdī, kad tiesnesis un komisārs jau bija parakstījuši protokolu, bez nojautas par iespējamo protestu. Pastāv noteiktas prasības protesta iesniegšanai, kuras savādākas BBL mērogā, jo tās nosaka vispārējie FIBA basketbola noteikumi, tādējādi visi sportā iesaistītie profesionāļi zina par šo procedūru,” skaidroja Brazausks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!