Foto: F64

Vienpadsmito uzvaru 17 mačos Baltijas Basketbola līgā (BBL) piektdien guva "Ventspils" basketbolisti, kuri savā laukumā nevienmērīgā spēlē tika galā ar "Juventus" vienību, gūstot uzvaru ar 84:71, informē portāls "bkventspils.lv".

Uzvarētāju sastāvā rezultatīvākais ar 24 punktiem bija Džamārs Jangs, kurš iemeta visus trīs tālmetienus, visus piecus "sodiņus", bet divpunktu metienos Jangam 5/11.

Spēles sākums ventspilniekiem izdevās smagnējs un punktus neizdevās gūt trīsarpus minūtes. Taču arī Lietuvas basketbolistiem neveicās un viņi bija guvuši tikai sešus punktus – 0:6.

Pēc tam "Ventspils" pamodās un atbildēja ar 7-0 izrāvienu. Pirmās ceturtdaļas turpinājumā kurzemnieki uzbrukumā spēlēja precīzāk un pēc 10 minūtēm bija vadībā ar 21:17.

Otrajā ceturtdaļā laukuma saimnieki veica vēl dažus graujošus izrāvienus, kā rezultātā pamatīgi atrāvās no "Juventus" basketbolistiem. Dodoties lielajā atpūtā, "Ventspilij" jau bija iekrājies komfortabls 15 punktu handikaps – 43:28. 

Trešajā ceturtdaļā "Ventspils" atrāvās vēl vairāk, taču tad mājinieku uzbrukums iesprūda. "Juventus" tuvojās un pusotru minūti pirms cīņas beigām tika zem 10 punktiem – 77:68. Taču laika, lai izbēgtu no zaudējuma, viesiem bija par maz. "Ventspils" šoreiz lielo pārsvaru no rokām neizlaida un uzvarēja ar 84:71.

"Bkventspils.lv" informē, ka "Ventspils" ar 11-6 bilanci pakāpusies uz 3. vietu turnīra tabulā. BBL līdere ar 11 uzvarām un septiņiem zaudējumiem ir "Kalev/Cramo", kas aizvadījusi par vienu maču vairāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!