Foto: FIBA
Beļģijas vīriešu basketbola izlase svētdien 2023.gada Pasaules kausa kvalifikācijas mačā negaidīti uzvarēja Serbiju un nostiprinājās pirmajā vietā atlases grupā, kur spēlē arī Latvija.

Beļģija savā laukumā bija pārāka ar rezultātu 73:69 (13:21, 16:20, 25:22, 19:6), izcīnot otro uzvaru kvalifikācijas otrajā spēlē.

Beļģijas izlases rindās rezultatīvākais ar 23 punktiem bija Sems van Rosoms, bet 14 punktus, 11 atlēkušās bumbas un piecas rezultatīvas piespēles pievienoja Ismaels Bako. Beļģijas basketbolisti ceturtajā ceturtdaļā veica desmit punktu izrāvienu un pēdējo reizi vadību ieguva 57 sekundes pirms pamatlaika beigām, kad van Rosoms realizēja tālmetienu.

Serbijai šajā spēlē talkā devās Stambulas "Anadolu Efes" centra spēlētājs Filips Petruševs, kurš guva 16 punktus. Vēl 19 punktus guva Aleksa Avramovičs, bet 14 punkti, astoņas rezultatīvas piespēles un piecas kļūdas bija Milošam Teodosičam.

Jau ziņots, ka ceturtdien A apakšgrupas pirmajās spēlēs Serbija ar 101:100 uzvarēja Latviju, bet Beļģija ar 83:57 pārspēja Slovākiju. Pirmdien Latvija mājās tiksies ar Slovākiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!