Foto: F64

Latvijas izlases basketbolists Dairis Bertāns piektdien guva 13 punktus, taču tie neglāba "Dariššafaka Doguš" komandu no trešā zaudējuma Turcijas čempionāta pusfināla sērijā pret citu Stambulas komandu "Fenerbahce".

ULEB Eirolīgas čempione "Fenerbahce" piektdien svinēja uzvaru ar 90:74 (26:14, 20:21, 12:18, 32:21), sērijā līdz trīs uzvarām gūstot panākumu ar 3-0.

Bertāns, kurš leģionāru limita dēļ nepiedalījās pirmajos divos pusfināla mačos, šoreiz tika pieteikumā un nospēlēja 24 minūtes un 33 sekundes.

Latvietis trāpīja divus no septiņiem divpunktu metieniem un divus no pieciem tālmetieniem, kā arī realizēja trīs no četriem "sodiņiem". Viņš arī izdarīja divas rezultatīvas piespēles, nopelnot četras piezīmes.

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 19 punktiem bija Bogdans Bogdanovičs, bet "Dariššafaka Doguš" komandā ar 21 punktu izcēlās Džeimss Lī Andersons, kamēr Bredlijs Vanameikers sameta 17 punktus.

"Fenerbahce" jau pirmajā ceturtdaļā ieguva 12 punktu pārsvaru, taču Bertāna pārstāvētā komanda pirms pēdējās ceturtdaļas atjaunoja intrigu, jo bija iedzinējos vairs ar 53:58, tomēr spēles nogalē atkal labāki bija šī gada ULEB Eirolīgas čempioni.

Jau vēstīts, ka pirmajā sērijas spēlē "Dariššafaka Doguš" czaudēja ar 72:94, bet otrajā mačā cieta neveiksmi ar 81:95.

Finālā "Fenerbahce" tiksies ar kādu no divām citām Stambulas komandā, jo otrā pusfināla duelī "Bešiktaš" ir vadībā ar 2-0 pret "Anadolu Efes".

Ceturtdaļfinālā "Dariššafaka Doguš" ar 2-0 pārspēja šīs sezonas Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas vicečempioni Bandirmas "Banvit", bet "Fenerbahce" ar tādu pašu rezultātu pieveica Bursas "Tofaš".

Ar 23 uzvarām 30 spēlēs "Dariššafaka Doguš" regulārajā čempionātā ieņēma ceturto vietu, kamēr "Fenerbahce" ar 28 panākumiem bija pirmā.

"Fenerbahce" maijā tika kronēta par ULEB Eirolīgas čempioni, sarūpējot Turcijai pirmo kontinenta prestižākā klubu turnīra trofeju. Savukārt "Dariššafaka Doguš" Eirolīgā apstājās ceturtdaļfinālā, kur zaudēja Spānijas grandam Madrides "Real".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!