Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns laukumā varētu atgriezties nākamnedēļ, pirms sestdienas mača atklāja Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Vašingtonas "Wizards" galvenais treneris Vess Anselds juniors.

Bertāns kreisās kājas potītes sastiepuma dēļ nav spēlējis kopš novembra sākuma un izlaidis deviņus mačus pēc kārtas, tajā skaitā arī sestdien spēli, kurā "Wizards" mājās ar rezultātu 103:100 (26:25, 15:18, 30:32, 32:25) uzvarēja Maiami "Heat".

"Bertāns varētu spēlēt nākamnedēļ. Nevaru uzreiz pateikt, tieši kurā spēlē tas būs, bet viņš labi atkopjas un ar katru dienu var veikt arvien vairāk uzdevumu," "The Athletic" žurnālists Džošs Robinss citē Anselda teikto.

Sestdienas mačā rezultatīvākais uzvarētājiem bija Bredlijs Bīls, kurš guva 21 punktu, bet pa 16 punktiem sameta Kenteviuss Koldvels-Poups un Spensers Dinvidijs, kuri mača nogalē realizēja svarīgus tālmetienus.

"Heat" rindās 29 punktus guva Džimijs Batlers.

Ceturtdien Maiami notikušajā mačā pārāki ar 112:97 bija "Heat" basketbolisti.

"Wizards" ar 11 panākumiem 16 cīņās ieņem otro vietu Austrumu konferencē, bet "Heat" ar tikpat uzvarām 17 mačos ir ceturtā.

Pirmdien "Wizards" mājās uzņems Šarlotas "Hornets", bet pēc tam dosies izbraukumā, kur aizvadīs četras spēles, vienu no tām pret Kristapa Porziņģa pārstāvēto Dalasas "Mavericks".

Šosezon NBA regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs 82 spēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!