Foto: F64
Latviešu basketbolists Dairsi Bertāns sestdien guva 11 punktus Turcijas augstākās līgas spēlē, taču viņa pārstāvētā komanda Stambulas "Dariššafaka Doguš", ko trenē Deivids Blats ar asistentiem Ainaru Bagatski un Oskaru Ernšteinu, cieta zaudējumu.

"Dariššafaka Doguš" Stambulas komandu duelī viesos ar rezultātu 75:77 (24:20, 18:22, 17:18, 16:17) piekāpās "Bešiktaš Sompo Japan" basketbolistiem.

Bertāns šajā mačā laukumā bija 20 minūtes un 51 sekundi, kurā realizēja abus divpunktu metienus, divus no pieciem tālmetieniem un savu vienīgo soda metienu, tādējādi tiekot pie 11 punktiem.

Tāpat viņa rēķinā divas atlēkušās bumbas, trīs rezultatīvas piespēles, viena pārtverta bumba, viena kļūda un divas piezīmes.

Pusotru minūti pirms pamatlaika beigām mājinieki atradās vadībā ar 71:67, taču tad Bertāns iemeta vienu tālmetienu, samazinot pretinieku pārsvaru līdz minimumam. Minūti vēlāk "Dariššafaka Doguš" panāca neizšķirtu 75:75, taču nespēja izvirzīties vadībā un cieta zaudējumu ar 75:77.

Latvieša pārstāvētajā komandā ar 12 punktiem rezultatīvākais bija Skotijs Vilbekins, kamēr trīs basketbolisti, kuri vidū bija arī Bertāns, guva pa 11 punktiem. Tikmēr "Bešiktas" komandā 28 punktus sameta Vladimirs Štimacs.

LETA jau vēstīja, ka Rolands Freimanis sestdien guva astoņus punktus Turcijas augstākās līgas spēlē, bet viņa pārstāvētā Ušakas "Muratbey" savā laukumā ar 79:86 (16:19, 13:25, 22:18, 28:24) piekāpās "Yesilgiresun" vienībai.

Freimanis piecu piezīmju dēļ šo maču noslēdza priekšlaicīgi, bet kopumā viņš laukumā pavadīja 25 minūtes un 53 sekundes. Pa to laiku latvietis realizēja trīs no sešiem divpunktniekiem un abus "sodiņus", kamēr neviens no viņa trim tālmetieniem mērķi nesasniedza.

Latvijas basketbolists šajā duelī atzīmējās arī ar četrām atlēkušajām bumbām un vienu rezultatīvu piespēli.

"Muratbey" sastāvā 20 punktus iemeta Berkajs Džandans, kamēr pretiniekiem ar to pašu izcēlās Malkolms Armestads, kuram arī deviņas rezultatīvas piespēles.

Vietējā čempionātā "Muratbey" cietusi trīs zaudējumus pēc kārtas.

Ar piecām uzvarām piecās spēlēs Turcijas čempionāta līderes ir Stambulas "Anadolu Efes" un Bandirmas "Banvit", kamēr "Dariššafaka Doguš" ar trim panākumiem sešos mačos ir devītā. Tikmēr "Muratbey" sešos mačos izcīnījusi divas uzvaras, kas tai dod desmito vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!