Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas izlases basketbolistu Dāvi Bertānu viņa pārstāvētā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienība Vašingtonas "Wizards" gatava aizmainīt par ne mazāk kā vienu pirmās kārtas drafta izvēli, ar ko arī varētu nepietikt, ziņo ASV žurnālisti.

Jau ziņots, ka par Bertānu interesējas vairākas NBA komandas, kuras rūjienieti labprāt iegūtu pirms 6. februāra maiņas darījumu lieguma. Pēdējā informācija liecina par Filadelfijas "76ers" interesi, tomēr iepriekš izskanējuši arī Losandželosas "Lakers", Bostonas "Celtics", Denveras "Nuggets" un Atlantas "Hawks" komandu nosaukumi.

Savukārt vairāki žurnālisti vēstījuši, ka "Wizards" kluba vadība par Bertānu sagaidījusi vairāk nekā citas komandas bijušas gatavas piedāvāt.

Šādus apgalvojumus precizējis ESPN žurnālists Zaks Lovs, kurš apstiprinājis, ka Vašingtonas klubs pagaidām atraidījis vairākus piedāvājumus. Kluba vadībai nav interese vidzemnieku aizmainīt pret pirmās kārtas izvēli kādā pēc 2021. gada notiekošā jauno spēlētāju draftā. Šāda tālu nākotnē esoša izvēle neapmierinātu 26 gadus veco komandas līderi Bredliju Bīlu, uzsver Lovs.

Tomēr konkrētāki un labāki piedāvājumi varētu ieinteresēt "Wizards" komandu, piemin žurnālists.

Vašingtonas kluba vadība necenšas aizmainīt Bertānu, bet labprāt uzklausa citu komandu piedāvājumus, līdzīgu informāciju atklājis medija "Bleacher Report" žurnālists Maikls Skoto. Vairāki funkcionāri uzskata, ka Bertāna iegūšanai būtu nepieciešama "vismaz pirmā raunda izvēle", min Skoto.

Drafta izvēļu aizmainīšana kopā ar citiem spēlētājiem pirms darījumu lieguma bijusi NBA plaši izmantota prakse. Pērn pēdējā darījumu dienā čempiona titula pretendente Filadelfijas "76ers" aizmainīja uz "Clippers" vienību divas drafta izvēles, lai iegūtu Tobaiasu Herisu, Maiku Skotu un Bobanu Marjanoviču, bet Dalasas "Mavericks" nedēļu pirms lieguma šķīrās no tikpat izvēlēm, apmaiņā iegūstot Latvijas basketbolistu Kristapu Porziņģi, Timu Hārdaveju, Treju Bērku un Kortniju Lī.

"Wizards" vienības basketbolists 40 spēlēs vidēji atzīmējies ar 15,0 punktiem un 4,6 atlēkušajām bumbām, kas ir viņa labākie rādītāji NBA karjerā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!