Foto: AFP/Scanpix

Latviešu uzbrucēja Dāvja Bertāna komandas biedrs Spānijas klubā Vitorijas "Laboral Kutxa" grieķis Jannis Burusis kļuvis par ULEB Eirolīgas basketbolā otrā posma jeb "Top 16" desmitās kārtas vērtīgāko basketbolistu.

Jau vēstīts, ka "Laboral Kutxa" ceturtdien savā laukumā ar 98:83 uzvarēja Krievijas vienību Maskavas apgabala "Himki".

Pašlaik 32 gadus vecais Burusis šajā mačā guva 16 punktus, izcīnīja 13 atlēkušās bumbas, kā arī veica sešas rezultatīvas piespēles, kas viņam ļāva tikt pie 29 efektivitātes punktiem. Tas bija labākais rādītājs starp to komandu basketbolistiem, kam izdevās gūt uzvaras.

Iepriekšējā sezonā Burusis palīdzēja citam Spānijas klubam Madrides "Real" uzvarēt ULEB Eirolīgā, bet šosezon viņš šajā turnīrā sasniedzis karjeras rekordus individuālajos statistikas rādītājos - vidēji gūti 14,4 punkti un izcīnītas 9,5 atlēkušās bumbas.

Tikmēr pie 35 efektivitātes punktiem tika cita latvieša Kaspara Vecvagara pārstāvētās Lietuvas vienības Kauņas "Žalgiris" basketbolists Pauļus Jankūns, kurš neveiksmē pret "Real" izcēlās ar 21 punktu, astoņām atlēkušajām bumbām un četrām rezultatīvām piespēlēm.

Savukārt 30 efektivitātes punktus sakrāja Krievijas granda Maskavas CSKA franču basketbolists Nando de Kolo, kurš zaudējumā pret Spānijas komandu Barselonas "Lassa" guva 30 punktus, kā arī izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas.

Vērtīgāko spēlētāju sarakstu tikmēr noslēdz Kvinsijs Millers no Serbijas vienības Belgradas "Crvena Zvezda Telekom" un Georgs Printezis no Grieķijas komandas Pireju "Olympiacos".

Millers uzvarā pār Grieķijas grandu Atēnu "Panthinaikos" izcēlās ar 16 punktiem un piecām atlēkušajām bumbām, kas viņam ļāva sapelnīt 27 efektivitātes punktus, bet Printezis nopelnīja par vienu punktu mazā, zaudējumā pret Jāņa Strēlnieka pārstāvēto Vācijas čempioni Bambergas "Brose Baskets" atzīmējoties ar 19 gūtiem punktiem un desmit atlēkušajām bumbām.

Otrajā posmā 16 komandas sadalītas divās grupās, bet pēc divu apļu turnīra ceturtdaļfinālam kvalificēsies četras labākās vienības. Ceturtdaļfināla uzvarētāji tiks noteikti sērijās līdz trim uzvarām, bet pēc tam nākamā gada maija vidū notiks finālčetrinieka turnīrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!