Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) "play off" pirmās kārtas spēlē svētdien, 18. aprīlī, Dāvja Bertāna pārstāvētā vienība Dalasas "Mavericks" otrajā puslaikā atspēlēja desmit punktu deficītu un ar 110:104 (24:24, 24:31, 29:26, 33:23) pieveica Jūtas "Jazz".

Sērijā līdz četrām uzvarām rezultāts tagad ir 1-1, bet nākamās divas spēles ir Soltleiksitijā, kur "Mavericks" komanda zaudējusi 11 spēles pēc kārtas.

Praktiski visu spēli nevienai komandai neizdevās iegūt drošu pārsvaru, bet spēles galotnē aukstasinīgāki bija "Mavericks" basketbolisti. Trešās ceturtdaļas sākumā "Jazz" panāca savu lielāko pārsvaru spēlē 60:50, bet "Mavericks" guva astoņus punktus pēc kārtas, neļaujot pretiniekiem nostabilizēt savu vadību. Mača galotnē par vienu no spēles varoņiem kļuva Maksi Klebers, kurš ar diviem tālmetieniem panāca 102:98, bet atlikušajās nepilnās četrās minūtēs "Mavericks" vadību vairs neatdeva.

Bertāns šoreiz palika bez gūtajiem punktiem, 13 minūšu laikā garām aizmetot vienīgo tālmetienu. Viņa kontā arī viena atlēkusī bumba, viena rezultatīva piespēle un trīs personiskās piezīmes.

"Mavericks", joprojām spēlējot bez sava uzbrukuma līdera Lukas Dončiča, mačā realizēja 22 tālmetienus, kas ir jauns kluba "play off" rekords. Karjeras rezultativitātes rekordu – 41 punkts – sasniedza Džeilens Bransons, Klebers guva 25 punktus, realizējot astoņus no 11 tālmetieniem, bet Spensers Dinvidijs guva 16 punktus.

"Jazz" rindās rezultatīvākais ar 34 punktiem bija Donovans Mičels, 25 punktus guva Bojans Bogdanovičs, bet 21 punkts – Džordanam Klārksonam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!