Foto: LETA

Pēc kārtējās neveiksmes cerības iekļūt Spānijas augstākās basketbola līgas (ACB) izslēgšanas spēlēs sestdien zaudēja latvieša Daira Bertāna pārstāvētā "Bilbao Basket" komanda.

"Bilbao Basket" sestdien izbraukumā ar 71:83 (14:26, 22:16, 17:20, 18:21) piekāpās "Valencia Basket" vienībai.

Bertāns šajā mačā laukumā pavadīja 20 minūtes un 16 sekundes, kuru laikā guva 13 punktus. Latvietis realizēja divus no trim divpunktu metieniem un trīs no četriem tālmetieniem.

Tāpat Bertāna rēķinā viena atlēkusī bumba, divas pārtvertas piespēles, viena kļūda un trīs personiskās piezīmes, kas ļāva tikt pie desmit efektivitātes punktiem.

Pēc šī zaudējuma "Bilbao Basket" ar 11 uzvarām 30 mačos ACB kopvērtējumā ieņem 13.vietu, bet līdz astotajai vietai, kas nodrošina iekļūšanu izslēgšanas spēlēs vienību šķir pieci panākumi, lai gan līdz regulārā turnīra beigām atlikušas vairs tikai četras kārtas.

Tikmēr citā mačā talantīgā Kristapa Porziņģa pārstāvētā Seviljas "Cajasol" savā laukumā ar 81:67 (24:16, 15:13, 17:16, 25:22) pieveica Tenerifes "Iberostar".

Porziņģis šajā mačā laukumā pavadīja 14 minūtes un 50 sekundes, kuru laikā punktus neguva, jo abi divpunktu raidījumi un vienīgais tālmetiens bija neprecīzi. Taču latvietis pamanījās izcīnīt piecas atlēkušās bumbas, bloķēt vienu sāncenšu metienu, vienreiz kļūdīties un nopelnīt divas personiskās piezīmes, kas deva -1 efektivitātes punktu.

Ar 16 panākumiem 30 mačos "Cajasol" ieņem astoto vietu Spānijas čempionāta kopvērtējumā, kamēr Kaspara Bērziņa pārstāvētā "Rio Natura Monbus" un "Fuenlabrada", ko pārstāv gados jaunais Rolands Šmits, ar 11 panākumiem 29 spēlēs ieņem attiecīgi 11. un 12.pozīciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!