Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latviešu uzbrucēja Dāvja Bertāna pārstāvētā Sanantonio "Spurs" komanda sestdien izcīnīja ceturto uzvaru pēc kārtas Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta mačos.

"Spurs" savu skatītāju priekšā ar 109:95 (24:17, 34:22, 29:29, 22:27) pārspēja Ņūorleānas "Pelicans".

Bertāns gan šajā spēlē, tajā iesaistoties no rezervistu soliņa, ar ievērības cienīgu sniegumu neizcēlās. Latvietis laukumā pavadītajās desmit minūtēs guva divus punktus, jo trāpīja vienu no diviem divpunktniekiem, bet vienīgais viņa trejacis lidoja mērķim secen. Tāpat viņa rēķinā viena atlēkusī bumba, divas rezultatīvas piespēles un divas piezīmes.

"Spurs" sastāvā 26 punktus iemeta Demars Derozans, kamēr Lamarkuss Oldridžs pievienoja 22 punktus un 12 atlēkušās bumbas.

Savukārt "Pelicans" rindās 29 punkti Džrū Holidejam, bet Nikola Mirotičs guva 22 punktus un izcīnīja 16 atlēkušās bumbas.

Bertāns šajā spēlē iesaistījās līdz ar otrās ceturtdaļas sākumu, kā arī pāris reizes laukumā iznāca ceturtajā ceturksnī. Lai arī vēl pirmajā ceturtdaļā "Pelicans" basketbolisti spēja iegūt dažu punktu pārsvaru, otrajā ceturksnī iniciatīva jau bija pārgājusi "Spurs" rīcībā, turklāt šīs vienības spēlētāji otrajā puslaikā ieguva arī vairāk nekā 20 punktu vadību.

"Spurs" ar sešām uzvarām astoņās spēlēs Rietumu konferences kopvērtējumā pašlaik ieņem trešo vietu, kamēr "Pelicans" ar četriem panākumiem deviņos mačos ir 11. pozīcijā.

Nākamo spēli "Spurs" aizvadīs jau svētdien, kad uzņems Orlando "Magic".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!