Foto: F64

Latviešu basketbolists Dairis Bertāns piektdien guva sešus punktus ULEB Eirolīgas spēlē, bet viņa pārstāvētā Turcijas komanda Stambulas "Dariššafaka Doguš", ko trenē Deivids Blats ar asistentiem Ainaru Bagatski, cieta zaudējumu.

"Dariššafaka Doguš" divu Stambulas komandu duelī viesos ar rezultātu 81:84 (21:17, 17:20, 17:28, 26:20) piekāpās "Galatasaray Odeabank" vienībai.

Bertāns šajā spēlē laukumā bija 20 minūtes un 55 sekundes, kuru laikā iemeta divus no trim tālmetieniem, bet aizmeta garām vienīgo divpunktu metienu.

Tāpat latvietis atdeva trīs rezultatīvas piespēles, nopelnīja vienu piezīmi un izprovocēja vienu pārkāpumu, tiekot pie sešiem efektivitātes koeficienta punktiem.

Rezultatīvais viesu rindās bija Vils Klaibērns, kurš guva 20 punktus, bet pretiniekiem ar 22 punktiem un astoņām bumbām zem groziem atzīmējās Tibors Plaiss.

Pirmajā ceturksnī laukumā saimniekoja mājinieki, iekrājot piecu punktu pārsvaru, taču ceturkšņa beigās "Dariššafaka Doguš" izvirzījās vadībā, spēles pirmo nogriezni uzvarot ar 21:17. Otrajā ceturksnī te viena, te otra komanda atradās vadībā, bet pārtraukumā Stambulas vienības devās rezultāta tablo vēstot 38:37 "Dariššafaka Doguš" labā.

Trešajā ceturksnī mājiniekiem izdevās izrāviens 13:0, kas ļāva panākt 50:41 savā labā. Ceturkšņa beigās "Galatasaray Odeabank" pārsvars sasniedza 13 punktus, bet ceturtajā ceturtdaļā viesi uzsāka pakaļdzīšanos. Tiesa, latvieša pārstāvētā komanda nespēja panākt savus pretiniekus un cieta zaudējumu ar 81:84.

Ziņots, ka latviešu saspēles vadītājs Jānis Strēlnieks ceturtdien guva 11 punktus ULEB Eirolīgas spēlē, bet viņa pārstāvētā Vācijas čempione Bambergas "Brose" izbraukumā nenosargāja 15 punktu pārsvaru un ar 74:81 zaudēja Spānijas klubam Vitorijas "Baskonia", kuras pieteikumā šim turnīram ir arī Artūrs Kurucs.

Turnīra līdere ar sešām uzvarām septiņās spēlēs ir pagājušās sezonas čempione Maskavas CSKA no Krievijas. Piecas uzvaras septiņos mačos ir Madrides "Real" kontā, bet "Dariššafaka Doguš", "Baskonia" un Stambulas "Fenerbahce" pie tikpat panākumiem tikušas astoņos dueļos. Savukārt "Brose" ar divām uzvarām astoņās spēlēs ir 14.vietā 16 komandu konkurencē.

Šajā sezonā ULEB Eirolīgā piedalās 16 komandas jeb par astoņām mazāk nekā iepriekšējā sezonā. Pamatturnīrā komandas divos apļos tiksies katra ar katru, aizvadot pa 30 spēlēm, bet izslēgšanas spēlēs iekļūs astoņas labākās vienības.

Aizvadītajā sezonā par ULEB Eirolīgas čempioni kļuva Maskavas CSKA komanda, kas finālā uzvarēja Stambulas "Fenerbahce" basketbolistus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!