Foto: AFP/Scanpix

Latviešu basketbolists Dāvis Bertāns pirmdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē laukumā pavadīja vien 16 sekundes, bet viņa pārstāvētā Sanantonio "Spurs" viesos ar rezultātu 110:106 (26:31, 23:18, 34:30, 27:27) pārspēja Indiānas "Pacers".

"Spurs" komanda izbraukuma sērijas piektajā spēlē tika pie trešās uzvaras.

Bertāns šajā mačā laukumā bija tikai trešās ceturtdaļas pēdējās 16 sekundēs, viņam atvēlētāja laikā ar rezultativitātes punktiem neizceļoties.

Zīmīgi, ka tieši "Pacers" komanda Bertānu ar kopējo 42.numuru izraudzījās 2011.gada jauno spēlētāju draftā. Tiesa, tajā pat vakarā viņš maiņas darījuma rezultātā nonāca "Spurs" komandā.

Latvieša pārstāvētajā komandā ar 32 punktiem atzīmējās Kavai Lenards, 19 punkti Lamarkusam Oldridžam, bet pa 12 punktiem sameta Denijs Grīns, Tonijs Pārkers un Dievids Lī, kuram arī 11 bumbas zem groziem.

Tikmēr "Pacers" rindās ar 27 punktiem rezultatīvākais bija Pols Džordžs, bet 22 punkti Mailzam Tērneram.

Mača sākumā nedaudz sekmīgāki bija viesi, taču "Pacers" pēc septiņiem bezatbildes punktiem panāca vadību ar 16:13. Laukuma saimnieki pirmajā ceturtdaļā iekrāja astoņu punktu pārsvaru (28:20), bet līdz otrā ceturkšņa beigām "Spurs" izlīdzināja rezultātu un pirmais puslaiks noslēdzās neizšķirti 49:49.

Mača trešā nogriežņa pirmajā pusē notika aktīva cīņa par vadību, bet otrajā daļā "Spurs" pusotras minūtes laikā veica izrāvienu 11:0, kas ļāva panākt 81:72. Ceturkšņa beigās laukumā pabija arī Bertāns, bet rezultāta tablo pirms izšķirošās desmitminūtes vēstīja 83:79 Sanantonio vienības labā.

Ceturtās ceturtdaļas sākumā "Pacers" atguva vadību, bet mājiniekiem neizdevās dabūt pārsvaru, kas lielāks par četriem punktiem. Trīsarpus minūtes pirms pamatlaika beigām Lenards izvirzīja vadībā viesus (98:97), nedaudz vēlāk panākot arī trīs punktu handikapu (100:97). Atlikušajās minūtēs "Spurs" noturēja pārsvaru un izcīnīja uzvaru ar rezultātu 110:106.

"Spurs" komandai šī bija piektā spēle astoņu izbraukuma maču sērijā. Iepriekšējā cīņā Sanantonio komanda, pirmo reizi NBA vēsturē laukumā tiekoties diviem latviešiem, ar 90:94 piekāpās Kristapa Porziņģā pārstāvētajai Ņujorkas "Knicks".

"Spurs" ar 42 uzvarām 55 spēlēs ieņem otro vietu Rietumu konferencē un visā līgā. Tikmēr "Pacers" ar 29 panākumiem 55 dueļos ir sestā Austrumos, kur 12.vietu ar 23 uzvarām 56 ieņem "Knicks".

Nākamo spēli "Spurs" aizvadīs trešdien, kad viesosies pie Orlando "Magic", bet izbraukuma sērija tiks noslēgta februāra beigās pēc NBA Visu zvaigžņu spēles pārtraukuma, aizvadot mačus Losandželosā pret "Clippers" un "Lakers" basketbolistiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!