Foto: AP/Scanpix/LETA

Latviešu basketbolists Dāvis Bertāns sestdien guva sešus punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta mačā, bet neglāba Sanantonio "Spurs" komandu no zaudējuma.

"Spurs" savā laukumā ar rezultātu 93:98 (28:21, 34:22, 16:31, 15:24) piekāpās Čikāgas "Bulls" vienībai, pārtraucot četru uzvaru sēriju.

"Spurs" komanda otrajā puslaikā izlaida 21 punkta pārsvaru, ļaujot pretiniekiem atspēlēties un mača nogalē izcīnīt uzvaru.

Bertāns šajā duelī laukumā pavadīja 20 minūtes un četras sekundes, kuru laikā vienu no trim tālmetieniem un trīs no četriem soda metieniem.

Tāpat viņš izcīnīja vienu atlēkušo bumbu un pārtvēra vienu piespēli. "Spurs" ar Bertānu laukumā iemeta par desmit punktiem vairāk nekā ielaida, kas bija labākais rādītājs komandā.

"Spurs" rindās rezultatīvākais ar 29 punktiem un 12 atlēkušajām bumbām bija Lamarkuss Oldridžs, bet 21 punkts bija Demara Derouzena kontā.

"Bulls" komandā 24 punktus guva Kriss Dans, bet 23 punkti bija somam Lauri Markanenam.

"Spurs" ar 15 uzvarām 30 spēlēs Rietumu konferencē atkāpusies uz 11.vietu, kamēr "Bulls" ar septiņiem panākumiem 30 cīņās ir priekšpēdējā starp 15 Austrumu konferences vienībā.

Sanantonio komanda nākamo maču aizvadīs pirmdien, kad mājas spēļu sērijas noslēgumā tiksies ar Filadelfijas "76ers".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!