Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latviešu uzbrucēja Dāvja Bertāna pārstāvētā Sanantonio "Spurs" komanda pirmdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Rietumu konferences ceturtdaļfināla otrajā spēlē viesos ar 101:116 (25:23, 28:24, 22:33, 26:36) piekāpās čempionei Goldensteitas "Warriors".

Tādējādi sērijā līdz četrām uzvarām "Warriors" nonākusi vadībā ar 2-0.

Bertāns šajā mačā laukumā pavadīja 25 minūtes, kuru laikā guva piecus punktus. Latvietis grozā raidīja vienu no sešiem tālmetieniem, bet viņa vienīgais divpunktnieks lidoja grozam secen. Tāpat viņa rēķinā divi iemesti soda metieni no četriem. Latvijas basketbolists šajā duelī atzīmējās arī ar trim atlēkušajām bumbām un divām piezīmēm.

"Spurs" sastāvā kārtējo lielisko spēli aizvadīja Lamarkuss Oldridžs, kuram 34 punkti un 12 atlēkušās bumbas, bet 21 punktu iemeta Petijs Milss. Savukārt "Warriors" rindās ar 32 punktiem izcēlās Kevins Durants, bet par vienu mazāk iemeta Klejs Tompsons.

Lai arī spēles sākumā "Warriors" nonāca vadībā ar 15:8, "Spurs" basketbolisti turpmākajās minūtēs veica nelielu izrāvienu un izvirzījās vadībā ar 20:17. Tobrīd laukumā bija nācis arī Bertāns, kurš pirmās ceturtdaļas beigās ar precīzu tālmetienu panāca 25:23, bet pēdējās sekundēs viņš garām aizmeta vēl vienu trejaci.

Otro ceturksni Bertāns iesāka ar vēl vienu neprecīzu tālmetienu, viņam drīz vien tiekot nomainītam. Tikmēr abas komandas cīnījās punkts punktā, bet pirmā puslaika beigās Latvijas basketbolists atgriezās laukumā un netrāpīja vēl vienu trīspunktnieku, kamēr "Spurs" basketbolisti bija ieguvuši lielāku vadību, pārtraukumā dodoties ar sešu punktu pārsvaru (53:47).

Otrā puslaika ievadā "Warriors" gan ātri vien atguva vadību, mājiniekiem iegūstot jau astoņu punktu pārsvaru (66:58). "Spurs" gan pēc tam atbildēja ar 9:0 izrāvienu. Laukumā tobrīd bija arī Bertāns, kurš gan pie punktiem netika.

"Warriors" gan atkal atguvās, turklāt ceturtās ceturtdaļas sākumā mājinieku pārsvars pārsniedza desmit punktus. Izšķirošajos brīžos laukumā bija arī Bertāns, tomēr viņš bija diezgan nemanāms un iniciatīvu neizņēmās. Tiesa, latvietis uzmanības centrā nonāca četrarpus minūtes līdz pamatlaika beigām, kad uz piezīmi izprovocēja Dreimondu Grīnu, kurš Latvijas basketbolistam iesita pa seju ar elkoni. Pēc tam Bertāns trāpīja vienu no diviem sodiņiem, turklāt "Spurs" bija tiesības arī uz uzbrukumu, viesiem pietuvojoties līdz 92:103.

Tomēr neko vairāk Sanantonio klubs nespēja, jo vajadzīgajos brīžos precīzi bija "Warriors" līderi, nodrošinot mājiniekiem otro uzvaru sērijā. Pašās spēles beigās Bertāns vēl realizēja vienu no diviem soda metieniem.

"Spurs" vienībai vēl joprojām nevar palīdzēt Kavai Lenards, kamēr "Warriors" komandai pirmajā kārtā, visticamāk, talkā nenāks Stefans Karijs.

Sērijas nākamās divas spēles šonedēļ notiks Sanantonio.

Abas vienības arī pērn tikās izslēgšanas turnīrā, kad Rietumu konferences finālsērijā pārliecinoši ar 4-0 uzvarēja "Warriors" komanda, pēc tam līgas finālā pārspējot arī Klīvlendas "Cavaliers" vienību.

"Spurs" ar 47 uzvarām 82 spēlēs palika septītā Rietumu konferences kopvērtējuma tabulā, kur "Warriors" ar 58 panākumiem bija otrā.

Bertāns regulārā čempionāta 77 spēlēs vidēji laukumā pavadīja 14,1 minūti, gūstot 5,9 punktus spēlē, izcīnot vidēji divas atlēkušās bumbas mačā un izdarot vienu piespēli. No spēles viņš uzbruka ar 44% precizitāti, bet no tālmetienu līnijas realizēja 37,3% metienu.

Zīmīgi, ka pērn savā NBA debijas sezonā Bertāns 67 pamatturnīra cīņās vidēji spēlēja 12,1 minūti mačā, gūstot 4,5 punktus, izcīnot 1,7 atlēkušās bumbas un izdarot 0,7 rezultatīvas piespēles, līdz ar to viņam šī sezona individuāli bijusi nedaudz labāka.

Sanantonio vienība NBA izslēgšanas turnīrā tikusi 21.sezonu pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!