Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Sanantonio "Spurs" uzbrucējs Dāvis Bertāns svētdienas Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē izcēlās ar deviņiem punktiem, palīdzot savai komandai izbraukumā ar rezultātu 115:96 (31:24, 23:23, 30:25, 31:24) pieveikt Bostonas "Celtics" vienību.

Rūjienietis spēlē iesaistījās no rezervistu soliņa, laukumā pavadot 18 minūtes un izpildot sešus tālmetienus, no kuriem precīzi bija trīs raidījumi.

Pirmie trīs latvieša izpildītie metieni grozam gan lidoja secen. Toties ceturtajā ceturtdaļā Bertāns divu minūšu un 13 sekunžu laikā realizēja trīs "trejačus" pēc kārtas, panākot jau 22 punktu pārsvaru "Spurs" komandai.

Spēka uzbrucējs spēles laikā sakrāja arī sešas atlēkušās bumbas, divreiz rezultatīvi asistēja komandas biedriem, atzīmējās ar kļūdu, kā arī vienreiz pārkāpa noteikumus. Minūtēs, kuras latvietis pavadīja laukumā, "Spurs" pretiniekus apspēlēja ar astoņu punktu pārsvaru.

Bostonas komanda vadību spēja sagrābt vien dažas reizes spēles pirmajā ceturtdaļā. Sanantonio pēdējo reizi iedzinēju lomā nonāca pie rezultāta 12:14, bet atlikušo spēles daļu kontrolēja situāciju.

Rezultatīvākais viesu rindās bija Lamarkuss Oldridžs, kurš guva 48 punktus un savāca 13 atlēkušās bumbas. Savukārt Bostonas labā izceļams Kairija Īrvinga sniegums, saspēles vadītājam atzīmējoties ar 11 punktiem un 12 rezultatīvām piespēlēm.

Sanantonio komanda turpina pēdējā laikā rādīto sniegumu, uzvarot jau astoto spēli desmit maču laikā. "Spurs" vienība ar 43 uzvarām 74 spēlēs ieņem astoto vietu Rietumu konferencē, bet piektajā vietā esošā Losandželosas "Clippers" komanda izcīnījusi tikai vienu uzvaru vairāk. Pretinieki no Bostonas pagaidām sasnieguši šādu pašu uzvaru un zaudējumu bilanci, kas viņiem dod piekto vietu Austrumu konferencē.

Bertānam un "Spurs" nākamā spēle jāaizvada otrdien 26. martā, kad komanda viesosies pie Šarlotas "Hornets".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!