VTB Vienotās līgas klubs Maskavas apgabala “Himki”, kuru pārstāv Latvijas izlases basketbolisti Dairis Bertāns un Jānis Timma, turpina komplektēt sastāvu gaidāmajai sezonai, papildinot komandu ar ceturtā un piektā numura pozīcijās izmantojamo Devinu Bukeru, vēsta medijs “Sportando”.

ASV dzimušais basketbolists 2013. gadā absolvēja Klemsonas Universitāti, bet pirmos trīs gadus profesionāļa gaitās aizvadīja Francijas spēcīgākajā un otrajā basketbola līgā.

Bukers 2015./2016. gada sezonā "Elan Chalon" rindās vidēji spēlē atzīmējās ar 14,6 punktiem un 7,4 atlēkušajām bumbām, izpelnoties Vācijas granda Minhenes "Bayern" uzmanību. Bukers pēdējās trīs sezonas pavadījis tieši Bavārijā, pērn vācu komandas rindās debitējot ULEB Eirolīgā. Amerikānis 2018./2019. gada sezonā caurmērā mačā guva 9,8 punktus un 3,9 atlēkušās bumbas.

28 gadus vecais Bukers nav spēlējis Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA), bet gan pāris reizes piedalījies tās Vasaras līgā. Garā gala spēlētājs pirms 2016./2017. gada sezonas pārstāvēja Ņujorkas "Knicks" vienību, kuras rindās savu otro sezonu NBA toreiz gatavojās aizvadīt Kristaps Porziņģis.

“Himki” vienība, kas nākamsezon spēlēs ULEB Eirolīgā, šovasar piesaistījusi vairākus labi zināmus basketbolistus. Komandai pievienojies pēdējos deviņus gadus NBA pavadījušais centra pozīcijas spēlētājs Timofejs Mozgovs un NBA spēlējušais Krievijas izlases basketbolists Sergejs Karasjovs. Mutiska vienošanās panākta arī ar NBA un Eirolīgas pieredzi guvušo amerikāņu centru Džeremiju Evansu, ziņo “Eurohoops.net”.

Jau ziņots, ka par līgumsaistībām ar komandu uz diviem gadiem vienojies Latvijas izlases basketbolists Jānis Timma, bet tikpat ilgu līgumu noslēdzis arī Dairis Bertāns.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!