Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Vašingtonas "Wizards" vienojusies par līgumsaistībām ar saspēles vadītāju Džerianu Grantu, kuram vietu vienības sastāvā radījusi Latvijas basketbolista Dāvja Bertāna nepiedalīšanās sezonas atsākšanas posmā, ziņo "NBC Sports" žurnālists Kriss Millers.

Jau vēstīts, ka Bertāns nolēmis nedoties uz sezonas noslēguma fāzi Orlando, jo pēc šīs sezonas beigām viņš kļūs par brīvo aģentu. Šādu Bertāna lēmumu pieļauj NBA noteikumi un to atbalsta arī "Wizards" vadība.

NBA noteikumi ļauj arī klubiem uz Orlando paredzētajām spēlēm atrast basketbolistus, kuri aizstās tur neesošos spēlētājus. Šādā veidā "Wizards" vienība vienojusies ar Džerianu Grantu, kurš 2019./2020. gada sezonas laikā bija Anžeja Pasečņika komandas biedrs NBA attīstības līgas vienībā "Capital City Go-Go".

"Wizards" fārmklubā Grants vidēji mačā sakrāja 16,3 punktus un 5,5 rezultatīvas piespēles, bet iepriekš karjeras laikā pārstāvējis Orlando "Magic", Čikāgas "Bulls" un Ņujorkas "Knicks", kuras rindās saspēles vadītājs bija Kristapa Porziņģa komandas biedrs.

Grants ir bijušā NBA basketbolista Hārvija dēls, bet četrkārtējais līgas čempions Horess Grants ir viņa tēva brālis. Džeraina brālis Džerai Grants pusotru sezonu pārstāvējis Latvijas Basketbola līgas (LBL) klubu "Ventspils".

NBA sezona atsāksies 31. jūlijā ar 22 komandu līdzdalību, tām tiekoties "Disney's ESPN Wide World of Sports Complex" telpās Orlando.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!