Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns svētdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē izcēlās ar 11 punktiem un palīdzēja savai komandai Vašingtonas "Wizards" uzveikt zvaigžņoto Bruklinas "Nets".

"Wizards" mājās ar rezultātu 149:146 (28:38, 37:33, 36:37, 48:38) uzvarēja "Nets", pārtraucot četru zaudētu spēļu sēriju.

Bertāns laukumā pavadīja 30 minūtes un 14 sekundes, kuru laikā guva 11 punktus un izcīnīja trīs atlēkušās bumbas. Basketbolists grozā raidīja vienīgo divpunktu, kā arī trīs no 12 trīspunktu metieniem. Tāpat viņš aizmeta garām vienīgo "sodiņu", "Wizards" ar Bertānu laukumā iemeta par trim punktiem vairāk nekā ielaida, bet basketbolists sešu personīgo piezīmju dēļ nepilnas 13 sekundes pirms mača beigām bija spiests atstāt laukumu.

Iepriekš šajā sezonā Bertāns laukumā vairāk laika pavadījis tikai divās spēlēs. Šī rūjienietim bija otrā spēle pēc vairāk nekā pusmēneša ilgas dīkstāves, kuru piespieda ieturēt Covid-19 protokola ievērošana. Atgriešanās spēlē Bertāns guva tikai vienu punktu.

Kad spēlē bija atlikušas nedaudz vairāk par astoņām sekundēm, Bredlijs Bīls ar tālmetienu panāca 144:146, bet "Nets", ievadot bumbu spēlē no gala auta, uzreiz kļūdījās. Tādējādi Rasels Vestbruks pēc aptuveni četrām sekundēm varēja iemest vēl vienu tālmetienu (147:146).

"Nets" atbildes raidījums bija neprecīzs, bet pašā mača galotnē pret Bīlu tika pārkāpti noteikumi, kā rezultātā basketbolists ar diviem "sodiņiem" panāca trīs punktu pārsvaru.

Vestbruks spēli noslēdza ar 41 punktu, desmit atlēkušajām bumbām un astoņām rezultatīvām piespēlēm. NBA šīs sezonas labākais punktu guvējs Bīls iekrāja 37 punktus un sešas bumbas zem groziem, kamēr vēl 17 punktus un piecas atlēkušās bumbas nopelnīja Morics Vāgners.

"Nets" komandā Kevins Durants iekrāja 37 punktus, septiņas atlēkušās bumbas un sešas rezultatīvas piespēles, kamēr Džo Heriss izcēlās ar 30 punktiem un piecām rezultatīvām piespēlēm, basketbolistam aizvadot savu karjeras rezultatīvāko maču.

26 punktus un astoņas piespēles pievienoja Kairijs Ērvings, bet trešā zvaigzne Džeimss Hārdens šajā spēlē nepiedalījās, jo traumējis kājas augšstilba muskuli.

Iepriekš Covid-19 dēļ "Wizards" nācās pārcelt sešas spēles, bet kopš atgriešanās laukumā vienība četros mačos izcīnījusi tikai vienu uzvaru.

Otrdien "Wizards" savā laukumā tiksies ar Portlendas "Trail Blazers".

"Wizards" ar četrām uzvarām 16 spēlēs Austrumu konferencē ieņem pēdējo, 15. vietu. Savukārt "Nets" ar 13 panākumiem 22 spēlēs ir otrajā pozīcijā Austrumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!